Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Hirsts gatavs jaunam rekordam

Sotheby"s izsoļu namā nonākuši pasaulslavenā britu mākslinieka Demiena Hirsta (1965) jaunākie darbi, un tiek pieļauts, ka no to pārdošanas varētu tikt iegūti vairāk nekā 65 milj. britu mārciņu. Vairāk nekā divsimt vienību lielā darbu kolekcija tiks izpārdota Sotheby"s izsolē septembra vidū. Jau tās nosaukums vien krāšņu interjera lietu kārotājiem ļauj nojaust, ko tie sagaidīs — Hirsts šo savu jaunāko kolekciju nodēvējis Beautiful Inside My Head Forever (Skaistais manā prātā uz mūžiem).

Jau tagad vislielāko uzmanību piesaistījusi īpašā kolekcija, ko var salīdzināt ar miniatūru zvērnīcu. Haizivs, zebra, teļš ar zelta ragiem, un pat gluži kā no pasaku grāmatas izkāpis vienradzis — visus šos formaldehīdā ievietotos dzīvniekus gribētāji varēs iegādāties, ja būs ar mieru šķirties no samērā lielas naudas summas. Tiek prognozēts, ka vienradža ķermenis stikla akvārijā The Dream (Sapnis), kā arī zebra akvārijā varētu tikt pārdoti par vismaz 2 milj. britu mārciņu, kamēr trīs metru garais akvārijs ar haizivi ekstrēmāku skatu kārotājam varētu izmaksāt vismaz 4 milj. britu mārciņu. Prognozē, ka visdārgāk pārdotais darbs no kolekcijas varētu būt The Golden Calf (Zelta teļš) — vērša figūra, kuras ragi darināti no zelta, tā novērtēta 8 — 12 miljonu britu mārciņu vērtībā. Ja izsolē tiks sasniegta šī cena, Hirsts uzstādīs personīgo rekordu — visdārgāk pārdotā mākslas darbu skalā.

Izsolē Hirsta darbus varēs iegādāties arī par mazākām summām — dažiem desmitiem vai simtiem tūkstošu britu mārciņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja