Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jūrmalas mākslinieku grupa piedāvās 40 gadu jubilejas izstādi

Nākamā gada 5. janvārī plkst. 17 Jūrmalas pilsētas muzejā atklās Jūrmalas mākslinieku grupas 40 gadu jubilejas izstādi, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Jubilejas izstādē līdzās mākslinieku jaunākajam veikumam īpaša vieta būs arī mākslinieku grupas vadītāju darbu retrospekcijai. No Jūrmalas pilsētas muzeja krājuma eksponēs Daiļa Rožlapas un Valda Buša darbus, no privātām kolekcijām - Staņislava Astiča, Andra Bērziņa, Andreja Ģērmaņa un Dzintara Adieņa darbus.

"Pēdējos gados Jūrmalas mākslinieku izstādes bijušas ne vien pašu mājās, bet arī Cēsīs, Liepājā, Palangā, Klaipēdā, bet šobrīd mūsu mākslinieku darbi redzami izstādē Vitebskā, Baltkrievijā. Četrdesmit gadu laikā mēs, Jūrmalas mākslinieki, esam šķīrušies no daudziem talantīgiem, mīļiem kolēģiem, starp kuriem ir arī divi bijušie grupas priekšsēdētāji, savukārt, grupai piebiedrojušies jauni daudzsološi mākslinieki," pauda mākslinieks Ģērmanis.

Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados Jūrmalā dzīvojošie mākslinieki sāka saliedēties organizētā grupā, kas 1977. gadā pārtapa par Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļu. Patlaban Jūrmalas mākslinieku biedrībā, kuru par tādu dēvē no 2013. gada, ir vairāk nekā 80 dažādās tehnikās un žanros strādājoši mākslinieki.

Par pirmo grupas vadītāju ievēlēja gleznotāju un scenogrāfu Rožlapu, autoritāte bija arī gleznotājs Bušs, kurš pēc diviem gadiem uz ilgāku laiku pārņēma grupas vadību. Nākamie grupas vadītāji bija Astičs, Bērziņš, Ģērmanis un Adienis, kurš joprojām ir biedrības vadītājs.

Izstādi varēs apskatīt no 5. janvāra līdz 12. februārim, to atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Jūrmalas pilsētas muzejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja