Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Kādu stabilitāti gribam – valsts vai valdības?

Ministru prezidents I.Godmanis ir paziņojis, ka viņa iecerētā īpašo uzdevumu ministru amatu likvidēšana nenotikšot, jo tas sagraušot valdības stabilitāti. Tātad valsts pārvaldes aparāta samazināšana taupības režīma apstākļos nenotiks. Nav nekas arī dzirdēts, ka I.Godmanis gatavotos atcelt augstāko ierēdņu vadības līgumu institūtu, kā to piedāvā Valsts kontrole. Acīmredzot, arī šajā gadījumā taupība tiek ziedota uz valdības un ierēdņu stabilitātes altāra.

Toties I.Godmanis ir nācis klajā ar jaunu taupības ieceri – iesaldēt skolotāju, mediķu un policistu algas, jo tas būšot īstais taupības ieviešanas līdzeklis, jo skolotāju, mediķu un policistu darba ražīguma līmeņa pieaugums atpaliekot no viņu darba algas līmeņa pieauguma. Tiesa, I.Godmanis nepaskaidro, kā palielināt šo darbinieku darba ražīgumu. Ja ir runa, piemēram, par skolotāju skaita “optimizāciju”, tad taču to var veikt bez algas iesaldēšanas.

I.Godmanis acīmredzot domā, ka valsts pārvaldes ierēdņi un viņu intereses ir valdības stabilitātes garants, bet skolotāju, mediķu un policistu algu iesaldēšana nekādi valdības stabilitāti neietekmēs. Šķiet, ka šoreiz I.Godmanis rūgti maldās. I.Godmanis baidās no koalīcijas partneru spiediena, kas neļauj aiztikt savas “dzimtmuižas” (ministrijas), bet acīmredzami nenovērtē spiedienu no “apakšas”, kas neļaus īstenot taupības režīmu vienīgi uz “apakšu” rēķina.

Nemaz nerunājot par plānotajiem streikiem, šīs “apakšas” var vienkārši nospļauties un pamest šo valsti. Un neaizkaramās “augšas” viņu vietu aizpildīt nespēs. Kas tad notiks ar Latvijas valsti?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja