Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kalvītis ļauj atslābināties, bet Birks -- saspringt

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Vai, kāds atvieglojums! Sirds vairs nestreiko, naktīs varu mierīgi gulēt, nav nepieciešamas nervu drapītes. Mūsu Premjers nu ir paziņojis, ka valsts tomēr nav apdraudēta. Gluži vai kūstu no šī apliecinājuma, jo pirms nedēļas kaut kāds briesmīgs cilvēks televīzijā pastāstīja, ka valstī darbojas noziedznieku banda ar dažādiem Valsts drošības dienesta darbiniekiem un čekistiem un specnazistiem un .

.. nu, grūti atcerēties, ko šis briesmīgais cilvēks tur piesauca, bet gluži likās, ka jāaizslēdz durvis un jālien zem dīvāna paslēpties. Un nu Mūsu Premjers pats ir uzstājies televīzijā un pateicis, ka nav jābaidās. Acīmredzot briesmīgais cilvēks pirms nedēļas vienkārši gvelza tukšu. Galu galā, Mūsu Premjers taču neuzstātos televīzijā ar tekstu par valsts drošību, ja pa ielām marodētu Valsts drošības dienesta darbinieki, čekisti, specnazisti un citi monstri, kā to apgalvoja briesmīgā persona. Tīri brīnums, kā valdība tādiem nezinīšiem ļauj bļurkstēt pa televīziju. Labi, ka Mūsu Premjers, lai arī ar veselas nedēļas nokavēšanos, ir varējis pierādīt, ka briesmīgais cilvēks vienkārši muldēja. Paldies, Mūsu Premjer! Saules mūžu Jums! Paldies, paldies, paldies!

***

Un, re -- pietika pabārties "Skatā no malas" un V-Dienā, un Rīgas Domes priekšsēdētājs žigli nāca ar priekšlikumiem par satiksmes situācijas uzlabošanu mūsu galvaspilsētā. Cik var spriest, mēra teiktais lielākoties bija domāts, lai no valsts izsistu infrastruktūras naudu. Ja tādas nebūs, tā mērs, tad pirmdienās un trešdienās drīkstēs braukt tikai tie cilvēki, kuru mašīnām ir četri, bet otrdienās un ceturtdienās -- seši riteņi. Brīvdienās drīkstēs braukt visi, it īpaši velosipēdisti, bet katru nedēļu tikai vienā konkrētā Rīgas rajonā. Varbūt ne pavisam precīzi atceros, kas mēram bija padomā, bet kaut kas uz to modi bija. Tikmēr gribētos joprojām nākt ar domu, ka vispirms būtu jārisina jautājums par idiotiem pie stūres, un nudien uzskatu, ka sastrēgumu stundās šur tur varētu izvietot stratēģisku personālu, kurš var ņemt pie dziesmas tos, kuri sēž krustojumos, tos, kuri ceļu uzskata par slaloma trasi, tos, kuri brauc pa tramvaja sliedēm, un tos, kuri savu mašīnu atstāj da jebkur (invalīdu stāvvietā, ar mašīnas pakaļu braucamā ceļa vidū, šķībi, greizi, uz mauriņa u.tml.).

***

Savukārt sarunā par Alekseju Loskutovu joprojām nav nācies dzirdēt kaut vienu valsts amatpersonu atzīstot pašu vienkāršāko patiesību, proti: atbilstoši likumam par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju tā direktoru drīkst atstādināt tikai ģenerālprokurors un tikai ļoti konkrētos apstākļos. Līdz ar to A. Loskutova "atstādināšana" nav notikusi, dažādās izmeklēšanas komisijas, kuras patlaban pēta visu pēc kārtas, ir izveidotas bez leģitimitātes. Vai tiešām mēs esam nonākuši tik tālu, ka politiskā patvaļa ir automātiski akceptējama pat tad, ja likums klaji tiek ignorēts? Kā saprast to, ka šajā pagalam netīrajā spēlītē aktīvi piedalās ģenerālprokurors? Vai pareizāk sakot, kā saprast to, ka pat ģenerālprokurors nav atradis par vajadzīgu aizrādīt, ka viss process ir bāzēts klajā nelikumībā? Atliek vien cerēt, ka iepriekš minētais Mūsu Premjers būs atģidis arī šajā gadījumā, ka varbūt briesmīgajai personai vajadzēja ļepu turēt ciet un tas tomēr nav Latvijai labi, visai pasaulei demonstrēt, ka uz pilnīgi nelikumīgiem pamatiem tiek uzbrukts valsts galvenajai pretkorupcijas iestādei. Atliek vien cerēt.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja