Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kāpēc Rīgas dome grib likvidēt poliklīniku?

Tikko Rīgas domes deputātu vairākums pieņēma lēmumu par a/s ‘ ‘ RSK’ ‘  likvidēšanu. Tas paredz arī to, ka māju Lāčplēsa ielā 38, kas pašlaik pieder ‘ ‘ RSK’ ‘,   kāds var iegadāties lēti, tā sakot par sviestmaizi... Jau 2006.  gadā uzsākot privatizācijas procesu,  šādas bažas tika izteiktas, nu tas beidzot varētu realizēties.

Lai tā nenotiktu,  es biju iesniedzis domes sēdē priekšlikumu, kas paredzēja, ka šo īpašumu iegādātos pašvaldības SIA ‘ ‘ Rīgas nami’ ‘ . Tā būtu arī garantija tam, ka darbu šajā ēkā varētu turpināt medicīnas iestāde ‘ ‘ Pulss 5’ ‘ .  Tā piedāvā gan primāro medicīnisko aprūpi ( 12 ģimenes ārstu prakses), gan ari dažādu speciālistu pakalpojumus ( acu ārsti, zobārsti utt.).  Rīgas centrā nemaz nav tik daudz ārstniecibas iestāžu. Un šo  -  Lāčplēša ielā,  apmeklē 40 000 rīdzinieku gadā. Šajā ēkā medicīnas iestāde  atrodas,  kopš pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem.Viens no pašvaldības uzdevumiem ir veselības pakalpojumu pieejamibas nodrošināšana. Tad kāpēc domes vairākums šo priekšlikumu neatbalstīja? Tikai tāpēc, ka tas bija opozīcijas deputāta piedāvājums? Vai tiešām plāns – lēti izpārdot un tad vēl ‘ ‘ izmest ārā mediķus ar viesiem viņu pacientiem’ ‘  ir tik vilinošs un kādam  ienesīgs?Domes priekšsēdētājs N. Ušakovs, kā a/s kapitāldaļu turētājs,  jau ir pieņēmis lēmumu, šo māju pārdot. Un kāpēc ne ‘ ‘ Rīgas namiem’ ‘ , kam turklāt ir brīvi līdzekļi kontos?Vispār Saskaņas centra darbība Rīgas domē izbrīna. Pasludinājuši sevi par socialdemokrātisku partiju ( kā paši mēdz uzsvērt -  vienīgo īsteno Latvijā) viņi  tā nedarbojas. Jo paaugstina biļešu cenas sabiedriskajā transportā, lai gan varēja palielināt dotāciju ‘ ‘ Rīgas satiksmei’ ‘  - nevis dot naudu Šlesera spēļmantiņai LIVE RIGA. Tagad poliklīnikas likvidēšana Rīgas centrā... Laikam tā vara ( nauda?) ir apmulsinājusi sociāldemokrātiskos prātus ( vai arī tā ir bijusi tikai izlikšanās). Skatīsimies , bet pašlaik rīdzinieki ir cietēji no šādas saimniekošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja