Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Karstuma mānija Saeimā un ārpus tās

Pārkarsuši prāti. Laikam citādi nevar paskaidrot atsevišķu Latvijas iedzīvotāju uzvedību pēdējo pāris dienu laikā. Te divas lietas. Pirmā saucas "Kā apdulluši Saeimas deputāti centās paskaidrot, ka nodokļu nemaksāšana tomēr nav nekas slikts":

Dzintars Ābiķis, citādi ļoti sakarīgs cilvēks no "Tautas" partijas, runādams par Valdi Zatleru: "Neuzskatu, ka viņš būtu darījis ko tādu, par ko man būtu kauns par viņu balsot." Izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un nepatiesu ziņu sniegšana oficiālā amatpersonas deklarācijā, Ābiķa kungs. Laikam ar to kauna sajūtu tā ir kā ir.

Jānis Lagzdiņš, ļoti ilgi dienējušais "Tautas" partijas pārstāvis: "Jā, viņš nemaksāja nodokļus, bet Zatlers pat ir godīgāks par pārējiem, jo pats to godīgi atzina." Ir absolūti šausminoši iedomāties, kas notiktu Latvijā, ja šis jaunais Lagzdiņa princips tiktu novests līdz galam. Finanšu mahinatori, nu recepte ir rokā. Vajag tik godīgi atzīties, un viss būs kārtībā. Varbūt varēsit pat kļūt par prezidentu.

Pēteris Tabūns, kādreizējais Latvijas PSR Komunistiskās partijas sekretārs Latvijas Radio: "Tas vien, ka Zatlera kungs nav iestājies nevienā partijā, jau par kaut ko liecina." Bez komentāriem.

Indulis Emsis, sazvērestību teorētiķis, kurš sestdienās un svētdienās par politiku nedomā: "Mums ir jāpieņem lēmumus atbilstoši savai politiskajai pārliecībai, un mēs nevaram klausīties argumentos, kurus es nekad neesmu dzirdējis." Lai paliek tas, ka valsts otra augstākā amatpersona neprot pareizu latviešu valodu (jāpieņem lēmumi, Emša kungs, lēmumi), bet te atkal ir skaidrs, ka otra augstākā amatpersona vienkārši neseko notikumiem. Šķērmi metas dzirdot, ka prezidenta laicīgas neievēlēšanas gadījumā šis cilvēks varētu kļūt par prezidenta vietas izpildītāju.

Aivaram Endziņam rīt 51 balsi Saeimā sameklēt gandrīz noteikti neizdosies, jautājums, vai pietiekami liels skaits valdošās koalīcijas deputātu tomēr sapratīs, ka nodokļu nemaksāšana NAV, saku vēlreiz NAV, atkārtoju NAV, vēlos uzsvērt NAV, skaidrāk par skaidru saprotu NAV kaut kas tāds, kas būtu apbalvojams ar valsts augstāko amatu. Nav, nav, nav un nav! Vislabākais variants rīt būtu noraidīt abus kandidātus un tad sameklēt nākamo. Egils Levits, piemēram, nekad nav ņēmis "pateicības" maksājumus (jo viņa jomā tā tomēr ir vispāratzīta korupcija), viņš ir dzimis Latvijā, stāvējis pie Latvijas atjaunošanas šūpuļa un nekad nav noliedzis Latvijas okupāciju, ja tas kādam liekas svarīgi.

***

Tikmēr vakar pie Rīgas Domes ālējās grupiņa ekstrēmistu, gan reliģisku, gan laicīgu. Kā tas mēdz gadīties, sevišķi izcēlās allaž ekstravagantā Dimitera madāma. Šoreiz viņas uzmanību piesaistīja divas sievieties, kuras ekstrēmistu klātbūtnē skūpstijās. Dimitera madāma vienu no sievietēm sagrāba aiz matiem un rāva. Tā laikam uzvedas labi audzinātas latvietes. Nudien nesaprotu, ko Dimitera madāmai kāds kādreiz ir nodarījis pāri, ka nu viņa ir tik naidpilna un apsēsta. Minētās sievietes nedarīja neko tādu, ko Rātslaukumā, Doma laukumā, Līvu laukumā, Vērmaņdārzā u.citur katru dienu nedarītu neskaitāmi daudz heteroseksuālu cilvēku, ja kādam netīk seksualitātes izrādīšana uz ielas, tad darba ir ļoti, ļoti daudz. Uz priekšu, Dimitera kundze! "Ģimenes vērtību" vārdā attīriet mūsu pilsētu no šīs seksualitātes izrādīšanas! Vien atcerieties, ka raut cilvēkus aiz matiem -- tas varētu nepatikt tai pašai policijai, kuru Jūs aicināt ignorēt likuma prasības. Un katrā gadījumā tas liecina par ļoti, ļoti sliktu audzināšanu. Skumji, Dimitera kundze. Ļoti, ļoti skumji.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lapas krīt

Uz eksperimentālās mūzikas festivāla Skaņu mežs koncertiem klausītājs droši var doties arī kā balta lapa jeb nesagatavojies, uzticoties programmu veidotāju izvēlei un ļaujoties skaņu mākslas piedzīv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja