Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kas ir naidīguma mērvienība?

Spriedums, kas uzliek par pienākumu deputātam Visvaldim Lācim atvainoties deputātam Kabanovam par to, ka Lācis Saeimas plenārsēdē izteicies, ka Kabanovs ir latviešu tautai un Latvijas valstij naidīgs cilvēks, ir nesaprotams. Pēc kādiem gan parametriem tiesa spēj izmērīt tādu lietu, kā naidīgums? Kas cilvēkam būtu jāizdara vai jāsarunā, lai viņa rīcība atbilstu konkrētai naidīguma mērvienībai un par tādu tiktu atzīta?

Esmu strādājusi kopā ar Kabanovu un ilgstoši sekojusi viņa politiskajai karjerai. Jā, arī es uzskatu, ka Kabanovs ir naidīgi noskaņots (jāuzmanās ar epitetiem, citādi...) pret Latvijas valsti. Viņa „varoņdarbi” un izteikumi ir tālu izskanējuši. Ne jau tikai tas, kas teikts no tribīnes, vien to apstiprina. Visvairāk gan tas, ko gadās dzirdēt Saeimas gaiteņos un ēdnīcā, kad deputāti jūtās daudz brīvāki savās pašizpausmēs. Ja tam vēl pievieno smīnus un intonācijas, tad iespaids par viņa attieksmi pret Latviju, redzams vēl pārliecinošāk.

Kabanova kungs ir tiesāšanās meistars. Acīmredzot viņam tas palīdz tikt galā ar savas apziņas neskaidrībām un personības nelīdzsvarotību. Piemēram, viņš slauka seju Latvijas valsts karogā Valsts prezidentes inaugurācijas pieņemšanas laikā. Cilvēki ir sašutuši, cer, ka tiesa par Valsts karoga apgānīšanu Kabanovu sodīs, taču... Ak, atvainojiet manu nekorektumu! Nedrīkst vairs teikt „apgānīšana”. Tiesa taču konstatēja, ka Kabanova kungs lielā jūtu uzpludā karogu ir skūpstījis, nevis tajā slaucījis savu sasvīdušo ģīmi.

Turpmāk Kabanova kungs katram, kurš apšaubīs viņa lojalitātes jūtas pret Latvijas valsti un latviešu tautu, varēs uzrādīt oficiālu dokumentu – tiesas spriedumu, no kura izriet, ka viņš nav naidīgi noskaņots. Ja karoga spriedumu un naidīguma spriedumu skata kopsakarībās, tad iznāk gluži neticamais – Kabanovs ne tikai nav naidīgi noskaņots, bet patiesībā kvēli mīl Latviju. Vai gan citādi viņš skūpstītu karogu?

Visvaldis Lācis dara pareizi, pārsūdzēdams spriedumu. Ja arī nākamā instance atstās spriedumu nemainītu, es Lāča kunga vietā tik un tā neatvainotos. Ja tiesa par viņa atteikšanos atvainoties Kabanovam uzliks soda naudu, tad es nešaubos, ka tauta šo naudu Lāča kungam saziedos. Viņš jau var rēķināties ar manu ziedojumu.

Un ja Kabanova kuns arī mani iesūdzēs tiesā, tad arī es viņam neatvainošos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja