Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

KDS Rīgas mēra kandidāts būs Jānis Riņķis

Kristīgi Demokrātiskā savienība (KDS) sagatavojusi iesniegšanai Rīgas domes deputātu kandidātu sarakstu. Pilsētas domes priekšsēdētāja amatam partija izvirzījusi Latvijas Kristīgās akadēmijas studentu un sabiedrisko attiecību speciālistu Jāni Riņķi, kurš vienlaikus ir arī SIA „PR Holding” valdes priekšsēdētājs. Viņš sarakstā kandidēs ar otro kārtas numuru.

Savukārt kā pirmā sarakstā startēs partijas priekšsēdētāja, psiholoģijas zinātņu doktore Māra Viktorija Zilgalve, kas vienlaikus ir docente Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā, kā arī Laterāna Pontifikālās universitātes Rīgas Augstākajā reliģijas zinātņu institūtā.

Ar trešo kārtas numuru kandidēs Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Torakālās ķirurģijas centra vadītājs Jāzeps Baško, kurš apbalvots ar Trīszvaigžņu ordeni par īpašiem nopelniem plaušu ķirurģijā. Ceturtais būs VAS „Latvijas Valsts ceļi” Ceļu laboratorijas direktors Vladimirs Akimovs. Bet kā piektais kandidēs tiesību zinātņu maģistrs un zvērināta advokāta palīgs Jānis Mucenieks. Kopumā partijas sarakstā būs 14 deputāta kandidāti.

KDS Rīgas mēra kandidāts Jānis Riņķis uzskata, ka cilvēki ir noguruši no politiķu izdarībām, mūžīgās cīņas un ambīcijām, tāpēc šis ir īstākais brīdis, lai partija izvirzītu savus pārstāvjus. „Ir jābūt kādai alternatīvai. Kaut kam cilvēciskam, konstruktīvam un nebalstītam uz personiskām ambīcijām. Ir jābūt kādam, par ko balsot, kad visu partiju uzticības limits ir izsmelts,” stāsta Riņķis, neslēpjot, ka pats piekritis kandidēt, kad sapratis – vairs nav pilnīgi nevienas partijas, par kuru gribētu atdot savu balsi.

„Mums ir programma, kuras centrālā ideja ir padarīt Rīgu par atvieglotu ekonomisku zonu biznesam. Un tā ir vienīgā izeja, lai vismaz kaut kā mēģinātu saglābt pilsētas ekonomiku,” saka Jānis Riņķis. KDS mēra kandidāts ir pārliecināts – ja nebūs uzņēmēju, nebūs arī no kā iekasēt nodokļus. Sekojoši – pilsētai nebūs naudas nedz lieliem, nedz maziem projektiem, nedz sociālajai un medicīniskajai aprūpei, nedz arī pašu ierēdņu algām, nemaz nerunājot par vienkāršiem cilvēkiem.

„Pirmais, kas šodien cieš, tas ir bizness, no kura barojas viss pilsētas budžets, bet rodas iespaids, ka politiķi par to ir aizmirsuši. Tāpēc ir kaut kas jādara, lai palīdzētu tiem uzņēmējiem, kuriem pateicoties Rīgā vēl ir darba vietas un vismaz kaut kāda naudas kustība,” norāda Riņķis. Viņš arī uzsver, ka „diemžēl konkrētus risinājumus, kas varētu palīdzēt Rīgas uzņēmējiem šajos apstākļos, mēs nevaram atrast nevienas partijas piedāvājumā, bet tas ir pirmais, ko jārisina, kamēr vēl nav par vēlu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja