Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ķīniešu mākslinieki rada Diora iedvesmotu izstādi

No 16. novembra līdz 19. aprīlim Ullensu Laikmetīgās mākslas centrā Ķīnā skatāma izstāde "Kristians Diors un ķīniešu mākslinieki."Kristiana Diora portrets no vīraka pelniem ķīniešu mākslinieka Zhang Huan interpretācijā un Zheng Guogu stilizētas dzelzs vīna pudeles kā Diora smaržu replika ir tikai divi no darbiem, kas skatāmi vienā no pēdējā laika neordinārākajām modes izstādēm - "Kristians Diors un ķīniešu mākslinieki" Beidzjinas Ulensu Laikmetīgās mākslas centrā.

Tas, ka dizaineri mēdz doties iedvesmas ceļojumos, iepazīstot visdažādākās valstis un to kultūras, pēcāk šos iespaidus transformējot tērpos, nav nekas jauns. Taču fakts, ka vienas valsts mākslinieki rada īpašus darbus, kuru iedvesmas avots ir pavisam citas pasaules malas modes nams - savā ziņā ir unikāls. Tiesa, Kristiana Diora un Ķīnas gadījumā nevarētu apgalvot, ka abu stāstā nebūtu bijis krustpunktu. Ķīna un tās kultūra ne reizi vien kalpojusi kā iedvesmas avots gan pašam Kristianam Dioram, gan tagadējam modes nama dizaineram Džonam Galiāno. Izstādē skatāmi vairāk kā 20 mūsdienu Ķīnas mākslinieku radīti darbi (video, fotogrāfijas, gleznas, skulptūras, instalācijas) - visi Diora kolekciju un leģendas iedvesmoti. Lielākā daļa eksponēti līdzās to inspirācijas avotam - Diora tērpu oriģināliem, juvelierizstrādājumiem, parfīmiem, modes nama vēstures fotogrāfijām u.c. 

Pagājušajā gadā Beidzjinā durvis vērušais Ulensu Laikmetīgās mākslas centrs ir pirmais mūsdienu mākslas muzejs Ķīnā. Tā idejas autori ir beļģu rūpnieks un kolekcionārs Gijs Ulenss (Guy Ullens) un viņa sieva Mirjama, kas ir arī Dior nama augstās modes kliente.

Vairāk informācijas: www.ullens-center.org

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja