Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino tēma un varoņi 70 tonnās ledus

Viesos gaida Starptautiskais ledus skulptūru festivāls Jelgavā

Jau visu šo nedēļu Jelgavā zib ledus bluķi un skan tēlnieku instrumenti – top mākslas darbi ikgadējam Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam, kas šogad pilsētā notiek jau 21. reizi. Šoziem festivāls pulcē 34 pasaulē atzītus tēlniekus no septiņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, ASV un Kanādas. Skatītāji meistarīgos veidojumus no caurspīdīgā un trauslā materiāla varēs novērtēt no 8. līdz 10. februārim trīs Jelgavas vietās: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā (Pilssalas ielā 1).

Ledus tēlnieku uzdevums šoreiz ir kopumā vairāk nekā 70 tonnās ledus attēlot tēmu Kino. Festivālā šajā nedēļas nogalē būs skatāmi vairāk nekā 65 ledus objekti. 30 no tiem būs izgaismotas mākslinieku individuāli veidotas skulptūras, 15 – lielās komandu skulptūras, kas būs augstākas par trim metriem, tai skaitā ledus labirints, lielformāta foto skulptūras u. c. Pasta salā atradīsies arī Ledus vīnu ledus bārs, kas izmantotā ledus daudzuma ziņā būs festivāla lielākais objekts.

Festivāla mākslinieki vienlaikus piedalās arī konkursā, un tā uzvarētāji tiks paziņoti šovakar, kad plkst. 19.30 Jāņa Čakstes bulvārī notiks festivāla atklāšanas ceremonija. Pēc tās – plaša izklaides un kultūras programma uz divām skatuvēm. Uzstāsies solisti Antra Stafecka, Miks Dukurs, Anmary un Dainis Skutelis, kuri apmeklētājus priecēs latviešu kino zelta mūzikas koncertā Viss nāk un aiziet tālumā, un grupa 3Live Project. Sestdien, 9. februārī, festivāla apmeklētājus izklaidēs Lauris Reiniks un Chris Noah, Latvijas X faktora 2. sezonas dalībnieki, savukārt svētdien, 10. februārī, uzstāsies Ivo Fomins un grupa Tautumeitas.

Pirmo reizi festivālā kā ledus skatuve darbosies Pasta salas slidotava, kurā būs iespējams noskatīties ledus teātra Ice Republic šovu Ledus Remix – tajā varēs sastapt tādus kino personāžus kā Aladins un Žasmīna, Sniegbaltīte, Karību jūras pirāti, Madagaskaras varoņi u. c. Sestdien un svētdien uz skatuves Jāņa Čakstes bulvārī notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie mākslinieki – Kārlis Īle un Donats Mockus. Festivālā visas trīs dienas ik vakaru plkst. 21 gaidāma uguņošana, notiks arī radošās darbnīcas, izrādes un rotaļprogrammas bērniem, darbosies tirdziņš, varēs gardi paēst un piedalīties dažādās atrakcijās.

Sīkāk par festivāla norisēm var uzzināt – http://kultura. jelgava.lv. Dodoties uz Jelgavu, vēlams izmantot navigācijas lietotni Waze, kurā būs pieejama karte ar iezīmētiem stāvlaukumiem un satiksmes ierobežojumiem pilsētā festivāla laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja