Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Klajā nācis ceturtais komiksu žurnāls bērniem Pikolo

Klajā nācis ceturtais radošu uzdevumu, stāstu un komiksu žurnāls pirmsskolas vecuma bērniem - Pikolo, ko veido Latvijas ilustratori un autori, informēja žurnāla pārstāve Katrīna Tālberga.

Pikolo 4. izdevums vēsta par pasaules festivālu dažādību. Caur košām ilustrācijām un praktiskiem uzdevumiem mazais lasītājs tiek iepazīstināts ar pazīstamiem pasaules festivāliem Indijā, Ķīnā, Āfrikā un Ziemeļamerikā, to atribūtiku un tradīcijām. Šī tēma bērnā mudina interesi par kultūru un cilvēku dažādību, spēju pieņemt un ieinteresēties par tradīcijām, kas mums ir neierastas un reizēm pārsteidzošas. Kā arī iepazīt ģeogrāfiju, valstu novietojumu uz zemeslodes. Žurnālā iekļautie uzdevumi rosina radošo domāšanu, precizitāti, lasīšanas, rakstīšanas un saskaitīšanas prasmes. Kvalitatīvais papīrs ļauj bērnam brīvi izpausties gleznojot ar ūdenskrāsām, guašām, papīru griezt un līmēt, nodrošinot, ka žurnāls bērna darbošanās laikā neizjuks, bet sniegs gandarījumu par padarīto.

Katru izdevumu veido cita mākslinieku komanda radošās direktores Līgas Kitchen vadībā. Bērniem tā ir unikāla iespēja katrā žurnāla atvērumā netiešā veidā iepazīties ar Latvijas mākslinieku rokrakstiem. Jaunākā izdevuma ilustrācijas veidojuši mākslinieki – Juris Petraškevičs, Līva Ozola, Agnese Tauriņa, Pauls Rietums un Līga Kitchen. Stāsta autore ir Ieva Melgalve.

Žurnāls ir pieejams iegādei Pikolo mājas lapā www.pikolozurnals.lv , radošajos un bērnu preču veikalos Mazā cilts, Manilla, Mr.Page, Galerija Istaba, Muki.lv, Pirkumiņš. Jānis Roze grāmatnīcās un Preses serviss tirdzniecības vietās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja