Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Komiksu žurnāls kuš! izsludina komiksu konkursu

Komiksu žurnāls kuš! sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā izsludina komiksu konkursu, kurā piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši komiksu mākslinieki, gan zīmēšanas amatieri, mākslas studenti un jauni talanti – visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

Konkurss tiek rīkots Beļģijas nedēļas ietvaros, kas Rīgā norisināsies no 14. līdz 24. novembrim. Konkurss notiks pirmo reizi, un tā mērķis ir veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību vizuālās mākslas medija – komiksa – jomā.

Latvijā komiksi pieaugušo auditorijai arvien ir reta parādība, savukārt Beļģijā komikss ir populāra un pašsaprotama vizuālās mākslas forma ar stiprām tradīcijām. Kopš 2007. gada komiksu žurnāls kuš! iepazīstina Latvijas lasītājus ar alternatīvo jeb māksliniecisko komiksu kultūru, četras reizes gadā izdodot komiksu īsstāstu krājumus, rīkojot izstādes, meistardarbnīcas un piedaloties starptautiskos festivālos.

"Izsludinot konkursu mēs vēlamies gan novērtēt jau esošo komiksu autoru veikumu, gan atklāt jaunus talantus. Aicinām autorus eksperimentēt ar komiksa mediju un konkursa tēmu Briseles kāposti un meklēt dažnedažādus risinājumus. Ceram, ka konkurss kļūs par ikgadēju notikumu, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā," par konkursa ieceri stāsta komiksu žurnāla kuš! veidotāji.

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss – vizuāls stāsts secīgu attēlu formā – apjomā no 1 līdz 4 lappusēm latviešu valodā par tēmu Briseles kāposti. Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots.

Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 1. oktobris.

Sīkāk par noteikumiem var uzzināt www.komikss.lv/konkurss


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja