Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Koru karu krāšņums un ministra nemākulības posts

Teju teju Daugavpils koris saņēma balvu par pirmo vietu koru karā, manuprāt, vairāk kā pelnīti! Viss koru karu raidījumu cikls TV3 bija viena vienīga līksme par gaišām jauniešu sejām, par mirdzošām acīm, par apbrīnojamo Latvijas jauniešu apdāvinātību. Gribētos par to runāt ilgi un gari, nelaist no rokām ārā šo spēcīgo pozitīvo lādiņu.

Tomēr jāatgriežas realitātē, kura mazliet agrāk tajā pašā svētdienas vakarā televīzijā tika parādīta gluži atbaidoša.Runa ir par ministra Slaktera «interviju», ko no «Bloomberg TV», visā pasaulē vērotas biznesmeņu raidstacijas, bija pārtvēruši mūsu _TV3_ žurnālisti. Jau agrāk biju no ārzemju kolēģiem dzirdējis man netīkamas ironiskas piezīmes par mūsu finanšu valdnieka nekompetenci, bet dzirdētais un redzētais bija patiešām katastrofa. Ministrs ar īpaši nozīmīgu portfeli starptautiskā telpā, kuram nav nekā ko teikt, izņemot tukšas frāzes (jāpiebilst, ka Slakteris pat nepārzina Latvijas eksporta struktūru, to rādīja viņa teiktais, un arī viņa nosauktā aizdevuma summa bija aplama). No kauna bija jāsarkst, tad izraisījās sašutums – vai tad tiešām koalīcija intelektuāli noplicinājusies līdz starptautiskai nabadzības apliecībai? Tā bija īsta izblamēšanās (runa nav par angļu valodas neprašanu – domas un koncepcijas, ja tādas ir, tikpat labi var darīt zināmas ar tulka palīdzību). Man arhīvā glabājas Tautas partijas dibināšanas manifests – nopietns, cerīgs dokuments, kuru parakstījuši daudzi cienījami cilvēki; arī Slaktera kungs sākotnēji projicējās pozitīvi. Bet nu viņš iekāpis lauciņā, ko nepārzina, un TP to mierīgi akceptē! Tātad profesionālisms vairs nespēlē nekādu lomu, svarīgs ir tikai koalīcijas «politiskais līdzsvars» – resp., partijas piederība kā boļševiku laikos. Slikta zīme mums, bet vēl vairāk TP. Un vēl sliktāka zīme Latvijas ekonomikai šajā grūtajā laikā.Šādiem cilvēkiem uzticēt prasītos 5 miljardus? Nekādi! Tikpat labi tie ar vieglu roku var tikt izšķērdēti vai sadalīti draugiem – kā tas reiz jau notika pirmās Godmaņa valdības laikā ar _G24_ kredītiem. Nabaga Godmaņa kungs! Viņam neviens nav pateicis, ka valdības vadītājs vienkārši nedrīkst nemitīgi zvanīt kapu zvanus, runājot par grūto situāciju. Ir jādod kāds gaismas stars - virziens un ieceres, kā varam izkļūt no situācijas. Patlaban lielākais pesimisma un panikas radītājs ir tieši Godmanis ar savām bēru runām, jo uz viņu vēl klausās. Bet varbūt plāna nemaz nav, varbūt nemitīgā noslēpumainība un garās skaitļu rindas, ieskaitot dažādus premjera minētos datumus, tikai liecina par pilnīgu tukšumu koalīcijas prātos? Ja tas ir tā, tad valdībai jāiet, vai arī mums visiem ceļš bezdibenī nodrošināts. Nav mūsu jaunieši to pelnījuši un mēs, gados bagātākie, arī nē! Un neesam pelnījuši lai krīzes situācija tiktu veikli izmantota šīs koalīcijas dzīves ilguma pagarināšanai. Tukšuma un nekompetences posts politiskajā elitē ir acīmredzams, bet spožumu gan tur atrast nevar, tas meklējams un arī atrodams citur – ja vien šo «citur», gluži kā Beverīnu, nenolaidīs dzelmē nemākulīgie valsts stūrmaņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja