Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kristaps Ģelzis pārstāvēs Latviju Venēcijas Biennālē

54. Venēcijas Biennālē, kas šogad norisināsies no 4. jūnija līdz 27. novembrim, Latviju pārstāvēs mākslinieks Kristaps Ģelzis, preses konferencē medijiem paziņoja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.

"Venēcijas Biennāle ir viens no tiem pasaules mākslas forumiem un arī sacensībām, kur sevi cienošai Eiropas valstij ir jābūt," norādīja kultūras ministre. Viņa uzsver, ka piedalīšanās šādā pasaules mēroga mākslas notikumā ir iespēja parādīt savus māksliniekus un valsts mākslas līmeni kopumā, kā arī piesaistīt savai zemei kultūrtūristus.

Starptautisko ekspozīciju koptēma ir ILLUMInations, ko pērnā gada rudenī izsludināja 54. Venēcijas Biennāles kuratore Bīče Kurigere. 

Konkursam uz pārstāvniecību Venēcijas Biennālē tika iesniegti pieci Latvijas mākslinieku pieteikumi, no kuriem Kristapa Ģelža piedāvājumu konkursa komisijas mākslas eksperti atzina par visatbilstošāko.

"Kristapa Ģelža piedāvājums – lielformāta gleznu sērija Mākslīgais miers – tieši atbilst biennāles tēmai, mākslinieka tēlainā valoda uzrunā bez papildu skaidrojumiem," atzina konkursa komisijas locekle, Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Pats mākslinieks teic, ka ekspozīcija Mākslīgais miers nav saistīta ar biennāles kopmoto, taču "laimīgā kārtā pielietotie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi izrādījās atbilstoši".

Latvijas pārstāvja ekspozīciju veidos vairākas akvareļa tehnikā darinātas lielformāta gleznas, izmantojot luminiscentās krāsas. "Gleznojumos redzama satura nebūs – to ekspozīcijai piedos apmeklētāji," atklāj K. Ģelzis.

Kristapa Ģelža projekta idejas realizācija visprecīzāk ietilpst arī paredzētajos finansiālajos rāmjos. Šogad kultūras ministrija plāno ieguldīt 60 tūkstošus latu, kas ir līdz šim mazākais piešķirums Latvijas mākslinieku pārstāvniecībai Venēcijas biennālē. Mākslas darbu veidošanai tiks doti 20 tūkstoši latu, savukārt pārējā summa paredzēta ekspozīcijas telpu īrei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja