Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kukuli iztiek bez kukuļiem

Latvija ir savāda valsts. Šeit slavens var kļūt 15 minūtēs un bagāts arī visai ātri, ja vien Tev ir vajadzīgais robs un tiec pie īstās siles. Latvijā ir pāris ģimenītes, kuras ir gan slavenas, gan bagātas, gan reizē visai odiozas, jo veids kā šie ļaudis ir tikuši pie pārticības ir visai īpatnējs un viņu uzvedība „bagāto“ statusā ir vēl īpatnējāka.

Ir mums slavenā Līču ģimene—Ilona un Roberts, kuri Andri Šķēle nokristīja par „nācijas morālo līderi“ un ir draugos ar Borisu Berezovski. Ir mums arī Kukulu ģimene—Sandra un Gundars, ļaudis, kuri ir turīgi, viņa—Valsts prezidenta padomniece juridiskajos jautājumos, viņš—bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra padomnieks un uzticams līdzgaitnieks.

Tad, kad Gundars Kukuls bija Rīgas mēra padomnieks un savai sievai Sandrai, Valsts prezidentes padomniecei dāvāja Jaguar markas auto, ļaunas mēles melsa par Kukula kunga dīvaino rocības pieaugumu strādājot Rīgas domā, kas tika un tiek uzskatīta par visai korumpētu iestādi. Lai kukuļi, ja tādi bijuši, paliek uz Kukula kunga sirdsapziņas.

Tomēr, Kukulu ģimene jau nav kaut kādi zemu krituši ļaudis, kas guvuši savu labklājību, tikai kāšot naudu no Valsts un pašvaldības kases; viņi nav zagļi, Kukuli ir gudrāki ļaudis. Pērnā gada nogalē raidījums Vides fakti ziņoja par Kukulu ģimenes vasaras māju Vidzemes jūrmalā, kas ir tikusi iebūvētu 300 metru piejūras lieguma joslā, kur jebkāda būvniecība ar likumu ir aizliegta, ja vien māju neceļ kāds, kas labi pazīst likumus un zin to vājās vietas. Šķiet Kukuli zina kā tikt pie mājas tieši pie jūras, nemaksājot nekādus kukuļus korumpētiem pašvaldību ierēdņiem. Kukuli izlasa likumu un saprot, ka var palūgt kādam tieši pie jūras dzīvojošam namīpašniekam pieprasīt atļauju celt savām vajadzībām paredzētu papildus dzīvojamo platību, ja tāda nepieciešama (kā to darīt var apskatīties Vides faktu sižetā).

Tiesa pēc tam, kad māja uzbūvēta, piejūras mītošais cilvēks, atsakās no jaunuzceltās mājas un pārdod to Kukulu ģimenei, kura jau no paša sākuma bija aizdevusi naudu mājas būvniecībai. Formāli jau nekas nav pārkāpts. Visi likumi, kurus paraksta arī Valsts prezidents pēc Kukules kundzes personīgas ekspertīzes (viņa taču ir juridisko jautājumu padomniece), stāv kā stāvējuši, neviens no tiem nav formāli pārkāpts.

Neviens gan Kukulu ģimenei neko nevar padarīt, jo viņi ir likumpaklausīgi pilsoņi. Viss ir noticis bez kukuļiem, tīri un kārtīgi. Atliek vien jautāt vai Kukulu ārējā likumpaklausība sevī neslēpj neviltotu visatļautības sajūtu, ar kuru viņi patiesībā uzspļauj visiem likumiem, kas gājuši arī caur Sandras kundzes rokām…


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja