Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Dizaina gada balvu 2019 iegūst kampaņa #esesmuintroverts

Apbalvojuma Latvijas Dizaina gada balva 2019 pirmo vietu šogad izcīnījusi kampaņa #esesmuintroverts, kuras autors ir platforma Latvijas literatūra, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Otrā vieta piešķirta mobilajai lietotnei Derec, kuras autors ir CUBE Systems, savukārt trešā vieta piešķirta pastāvīgajai ekspozīcijai Sirdsapziņas ugunskurs, kuras autori ir Krista un Reinis Dzudzilo.

Galvenās balvas ieguvējs no Kultūras ministrijas saņems finansiālu atbalstu 2000 eiro apmērā Latvijas dizaina starptautiskajam mārketingam.

Balvas galvenā partnera - informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Accenture specbalva Labākais digitālais dizains 2019 piešķirta mobilajai lietotnei Asya pārdomātām sarunām, kuras autors ir Graftik, savukārt atzinības piešķirtas informācijas vietnei Sieviete un Darbs, kuras autores ir Vineta Kreigere un Rūta Jumīte, bet maģistra darba vadītāja ir Barbara Ābele, mobilajai lietotnei Derec, kuras autors ir CUBE Systems, un mobilajai lietotnei Jordānijas Banka, kuras autors ir UX Design Agency.

Latvijas Dizaina gada balvas 2019 žūrijas priekšsēdētājs, Viktorijas un Alberta muzeja (Victoria and Albert Museum) Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018.gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners norādīja, ka #esesmuintroverts kampaņa izmanto konceptuālu dizaina domāšanu, lai apgrieztu nacionālu stereotipu kājām gaisā un uzsvērtu tā pozitīvās iezīmes.

"Kampaņas pamatā ir dizains, kas vērsts uz sociālo iesaisti - tas palīdz veidot kopienas un veicina lasīšanu, piesaistot interesentu uzmanību ar dažādu stratēģisko dizaina rīku palīdzību, tostarp digitālo, grafisko, produkta dizainu, kā arī modi. Kampaņa sasniedz savus mērķus ar humoru un asprātību, kā arī uzkavējas cilvēku atmiņās. Tā parāda nācijas psihi sirsnīgi apburošā veidā ar bagātīgu satura klāstu. Mēs ceram, ka kampaņa turpinās iesākto," norādīja Tērners.

Savukārt Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs atzīmēja, ka viedām tehnoloģijām ir nepieciešams ne tikai viedāks domāšanas veids, bet arī viedāks dizains.

"Mani īpaši priecē, ka šogad 12,2% darbu bija iesniegti digitālā dizaina jomā. Izskatot iesniegtos darbus, uzņēmums vērtēja digitālo dizainu un tehnoloģiju spēju palīdzēt cilvēkiem kļūt produktīvākiem un zinošākiem. Šogad Accenture balvu pasniedz lietotnei Asya, kas palīdz uzlabot savstarpējo komunikāciju. Digitālais dizains ir funkcionāls, kas piesaista uzmanību, bet vienlaikus nav uzmācīgs un ietver ērtu un saprotamu lietojamību, kas ir labs piemērs citiem uzņēmumiem," teica Jegorovs.

Latvijas Dizaina gada balva ir ikgadējs, nacionāls dizaina nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labāko sniegumu un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.

Top komentāri

žanis
ž
Es esmu introverts un man šī kampaņa patīk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja