Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Liepājā norisinās iWeek – jauno mediju mākslas nedēļa

No 28. oktobra līdz 4. novembrim Liepājā  norisinās iWeek – 4. starptautiskā ERASMUS jauno mediju mākslas nedēļa, kas noslēdz šāgada _Māksla + Komunikācija festivālu. iWeek_ ietvaros notiks jauno mediju mākslas darbnīcas, audiovizuālas peformances, publiskas lekcijas un mākslinieku prezentācijas.

Visi iWeek nedēļas pasākumi ir bez maksas un tie notiek Liepājas universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas (MPLab) telpās, Kūrmājas prospektā 13, Liepājā. iWeek organizē MPLab sadarbībā ar RIXC un E-Lab.

iWeek ik gadu pulcē Jauno mediju mākslas programmas un MPLab sadarbības partnerus – studentus, pētniekus un mācībspēkus – gan māksliniekus, gan dizainerus, gan citu jomu speciālistus no Latvijas un ārvalstīm, kas ieinteresēti attīstīt jauno mediju mākslu Latvijā un veidot ciešākas saiknes ar Mākslas pētījumu laboratoriju un studiju programmām.

iWeek nedēļa sāksies ar MPLab un Jauno Mediju Mākslas studentu veidotu atklāšanas pasākumu svētdien, 28. oktobrī. Savukārt 29. oktobrī sāksies radošās darbnīcas, kuru laikā tiks radītas video instalācijas, 3D vizualizācijas, multimediālas un skaņu performances, dizaina objekti un citi radoši jauno mediju mākslas projekti. iWeek radošās darbnīcas vadīs Kristaps Grundšteins (Latvija), Endrjū Makenzijs (Andrew McKenzie, Lielbritānija), Makss Noperts (Max Neupert, DE), Adri Šokers (Adri Schokker, Nīderlande), Mārtiņš Roķis (Latvija) un Popkultūras akadēmijas studenti (Nīderlande).
Dalību radošajām darbnīcām var pieteikt pa e-pastu: [email protected].

Paralēli radošajām darbnīcām, no 29. oktobra līdz 31. oktobrim plkst.19 ik vakaru MPLab telpās (Kūrmājas prospekta 13 pagrabstāvā) norisināsies publiskas lekcijas un mākslinieku prezentācijas.

Turpinājumā – ceturtdien, 1. novembrī notiks iWeek radošo darbnīcu rezultātu publiskas prezentācijas, kas sāksies ar plkst.18 notiekošo performanci Liepājas Domes foajē. Savukārt no plkst.19–21 aicinām apmeklēt iWeek jauno mediju mākslas izstādes atklāšanu un performanču programmu, kas notiks MPLab telpās.  Izstādē varēs apskatīt iWeek radošo darbnīcu rezultātus – mākslas darbus un dizaina objektus.

Turpat MPLab telpās plkst.20 notiks iWeek īpašo viesu – mūziķa Mārtiņa Roķa multikanālu skaņas performance, kā arī apvienības Nonsenss (Lielbritānija) un LiepU Jauno mediju mākslas studentu performances. Ieeja bez maksas.

iWeek nedēļas noslēgumā piektdien, 2. novembrī, no plkst.12-15 norisināsies publiskas lekcijas, mākslinieku prezentācijas un seminārs par jauno mediju mākslas sadarbības tīklu veidošanu Latvijā un starptautiskā mērogā. Seminārā jauno mediju mākslinieki, studenti un mācībspēki kopā ar MPLab partneriem no Latvijas, Nīderlandes, Somijas, Vācijas un Lietuvas iepazīstinās ar līdz šim tapušiem sadarbības projektiem mediju mākslas jomā un diskutēs par sadarbības iespējām nākotnē.

Atgādinām, ka RIXC Mediju telpā Rīgā vēl līdz 4. novembrim apskatāma izstāde Māksla pielāgoties (Art of Resilience), kas norisinās festivāla Māksla + Komunikācija ietvaros. Vairāk informācijas par izstādi un darba laikiem pieejama http://rixc.lv/12

Organizē: Liepājas Universitātes Mākslas pētijumu laboratorija (MPLab) sadarbībā ar jauno mediju kultūras centru RIXC un elektroniskās mākslas un mediju centru E-LAB.

Atbalstītāji: Liepājas Domes Kultūras Pārvalde, Valsts Kultūrkapitāla fonds, ERASMUS, ES programma Kultūra 2007–2013

iWeek PROGRAMMA

Vieta: Mākslas Pētījumu laboratorija, Kūrmājas prospekta 13 pagrabstāvā

Svētdien, 28. oktobrī
18:00 iWeek atklāšanas pasākums, kura ietvaros LiepU Jauno Mediju Mākslas un partneraugstskolu studenti prezentēs savu radošo veikumu līdz šim. Programmu papildinās studentu un absolventu performanču programma

Pirmdien, 29. oktobrī
10:00 Līdz pat ceturtdienai studenti, jaunie mākslinieki un citi interesenti strādās radošajās darbnīcās Kristapa Grundšteina (LV), Endrjū Makenzija (UK), Maksa Noiperta (DE) un Adri Šokera (NL) vadībā.
19:00 Mākslinieka, pētnieka un pasniedzēja Maksa Noiperta lekcija par viņa neseno pētījumu vizuāli papildinātas skaņas jomā.

Otrdien, 30. oktobrī
10:00 Radošās darbnīcas
19:00 Dizainers, pētnieks un pasniedzējs Kristaps Grundšteins dalīsies savā pieredzē ar praktiskās pētniecības projektu, kā rezultātā tika uzbūvēta laiva.

Trešdien, 31. oktobrī
10:00 Radošās darbnīcas
19:00 Popkultūras Akadēmijas (NL) direktors Alberts van der Koijs savā lekcijā piedāvās ieskatu mākslas (un) izglītības nozīmē mūsdienās.

Ceturtdien, 1. novembrī
18:00 (līdz 2. novembra 8:00) Endrjū Makenzija vadītās darbnīcas rezultāts – performance (vieta tiks precizēta)
19:00 Kristapa Grundšteina, Maksa Noiperta un Adri Šokera vadīto radošo darbnīcu rezultāti izstādē
20:00 Performanču programma: Mārtiņa Roķa multikanālu skaņas performance, apvienības "Nonsenss" un LiepU jauno medju mākslas studentu performances

Piektdien, 2. novembrī
10:00 Mārtiņa Roķa radošā darbnīca "SuperCollider 3" un Popkultūras akadēmijas studentu vadīta radošā darbnīca "Addition Art".
12:00-16.00  iWeek Seminārs: lekcijas, mākslinieku prezentācijas un diskusijas – par jauno mediju mākslas sadarbības tīklu veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja