Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mākslas centrā Noass izstādīs itāļu fotogrāfa Džovanni De Andželis Rīgā tapušos darbus

Otrdien, 23. augustā plkst. 19  peldošajā kultūras un mākslas centrā Noass un Betanovuss notiks pazīstamā itāļu fotogrāfa Džovanni De Andželis (Giovanni De Angelis) Rīgā veidotā projekta  ICKU- I Can Kill U prezentācija.Kā portālam Diena.lv pavēstīja Noass projektu vadītāja Kate Zilgalve, itāļu fotogrāfs Rīgā, Noasa mākslinieku rezidencēs uzturējies trīs nedēļas, kuru laikā sācis darbu pie fotogrāfiju sērijas ICKU - I Can Kill U, ko iedvesmojuši traģiskie notikumi Norvēģijā.

Mākslinieks fotografējis rīdziniekus, galvenokārt koncentrējoties uz jauniešiem ar ziemeļniecisku ārieni - blondiem matiem, gaišām acīm, izteiktiem sejas vaibstiem. Personāžus, ar inteliģentu izskatu, bet, iespējams, noslēgtu dzīves veidu. Pilsētniekus, kas ir nedaudz intraverti, tādus, kuriem patīk noslēgtība un kas savu ikdienu labprātāk vada vienatnē. Projekts balstīts uz diviem atšķirīgiem katra indivīda portretiem - vienu to ierastajā dzīves vidē, bet otru, kad šī persona zaudējusi kontroli un baiļu vai draudu iespaidā satvērusi ieroci. Mākslinieks savos nesenākajos darbos apspēlē iespējamību, ka afekta stāvoklī ikviens var zaudēt kontroli un kļūt agresīvs, bet tālāka notikumu interpretācija jau paliek skatītāja ziņā.Džovanni De Andželis dzimis 1969. gadā Neopolē, Itālijā. Kopš 1992. gada mākslinieks dzīvo un strādā Romā. Jau pusaudža gados viņš pievērsās tradicionālajai fotogrāfijai , kā arī interesējies par vizuālo atspoguļojumu un tā raisītajām emocijām. Savukārt savos nesenākajos projektos Gaismas ātrums viņš pētījis neizsmeļamo gaismas potenciālu un tās mijiedarbību ar ķermeni, attīstot šo ideju tālākajos projekts Attīrošā gaisma, sasniedzot izteiksmes robežu starp glezniecību un fotogrāfiju.Darbu sērijās Lietainās ielas, Sui iki un Curchgate fotogrāfs pievērsies Japānas un Indijas moderno metropoļu un to sabiedrības izzināšanai. Šajos darbos interese par austrumu kultūru izteikta caur etnoantropoloģisku skatu. Turpinot šo ideju, viņš pievērsies laikmetīgās pilsētas pētīšanai projektā Contemporary districts Tokijā, Telavivā un Varšavā, fotografējot jauniešus un to dzīves telpu, kā arī pilsētas kvartālus, kas atrodas nemitīgā kustībā un attīstībā.Šis gads māksliniekam bijis īpaši produktīvs. Šogad Itālijas 150. gadadienai veltītajā izstādē Lo Stato dell'Arte - Campania / special exhibition for 150° Venēcijas Biennālē Džovanni De Andželis pārstāv Neapoli. Savukārt nesenajā izstādē Macro Laikmetīgās mākslas muzejā Romā projektā Water Drops pievērsies dvīņu attiecību un psiholoģijas pētīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja