Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Maza ļaužu saujiņa

_Neatkarīgās _žurnālists Māris Krautmanis LTV Valsts prezidenta zvērestam veltītajā speciālizlaidumā sacīja, ka par Valsts prezidenta Valda Zatlera nedienām ar nodokļu nomaksu un nepilnīgām deklarācijām interesējas tikai „maza ļaužu saujiņa“ un viens medijs. Krautmaņa kungam nebija daudz laika izteikties, bet, ja tas tiktu dots, tad droši vien viņš arī būtu apgalvojis, ka vakardienas referendums bija tikai „mazas ļaužu saujiņas“ atrakcija.

Nu jā, valdošajiem un viņu līdzskrējējiem vairāk nekā 300 000 cilvēku balsis nevarētu šķist kaut kas būtisks, ja viņiem nekas ārkārtējs nešķiet prezidents—nodokļu nemaksātājs. Cilvēku neapmierinātības marginalizēšana ir pats sliktākais, kas var notikt pēc vakardienas referenduma. Margināli nevar būt 300 tūkstoši Latvijas pilsoņu, kas bija par drošības likumu grozījumu atcelšanu, un daudzie intelektuāļi, kas iestājās pret veidu kādā par Valsts prezidentu tika izraudzīts Valdis Zatlers.

Es patiesi ceru, ka „maza ļaužu saujiņa“ ir tie, kuri Latvijā uzurpē varu un ņirgājas par tās pilsoņiem, veidojot tikai sev tīkamu politiku. Žēl, ka vakardien lielākā daļa Latvijas pilsoņu šo politiķu marginalitāti neapstiprināja referendumā. Diemžēl vakardienas referendums valdošās koalīcijas politiķos var radīt sajūtu, ka pilsoņu pacietības mērs vēl nav pilns.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja