Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Meiteņu un zēnu radio

Paaudžu maiņa ir laba lieta, tomēr tas, kas noticis Latvijas radio ziņu dienestā nebūtu nosaucams par paaudžu maiņu. Pēdējā gada laikā ir radio ir pametuši daudzi pieredzējuši un labi žurnālisti. Iemesli dažādi—daži žurnālisti devušies uz LTV, daži uz Dienu, daži citur, bet rezultāts viens—Latvijas radio ziņu dienests gada laikā ir zaudējis savu ziņu raidījumu kvalitāti un sabiedriskais medijs ir kļuvis par treniņu lauku jaunajiem žurnālistiem.

Ak jel, man nav nekas pret jaunajiem žurnālistikas censoņiem un viņu centieniem izsisties savā profesijā, bet man ir žēl, ka sabiedriskajā medijā balsis, kas man ziņo par svarīgākajiem notikumiem Latvijā un citur, mainās gandrīz ik mēnesi.

Manuprāt, Latvijas radio, kas vēl pirms pārmaiņām LTV Ziņu dienestā, bija ziņu flagmanis un labākais sabiedriskais medijs, ir sācis strauji zaudēt savas pozīcijas. Ja ziņas Latvijas radio vēl joprojām ir labas, tad reportāžas ļoti bieži ir vienkārši nebaudāmas. Protams, jaunajiem censoņiem vajag laiku, lai kļūtu par labiem žurnālistiem, bet vai tādēļ ir jācieš sabiedrībai, kurai ir tiesības saņemt kvalitatīvas ziņas, jo kā nekā sabiedrība maksā par Latvijas radio. Ļoti žēl, ka nemanāmi un klusi ir izjucis kādreiz tik kvalitatīvais un uzticamais radio Ziņu dienests. Šī dienesta krīzē, iespējams, ir vainojams Latvijas radio nepietiekamais finansējums un nespēja konkurēt mediju darba tirgū. Tas kārtējo reizi liek domāt par sabiedrisko mediju finansēšanas veida maiņu no valsts budžeta finansētiem medijiem uz no abonentu maksām finansētiem plašsaziņas līdzekļiem. Ceru, ka Latvijas radio pavisam drīz spēs atgūties no pēkšņā ziņu raidījumu kvalitātes krituma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja