Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mēs esam stipri, mēs varam!

Valdošās koalīcijas deputāti, noraidot vēlētāju prasību dot tautai tiesības rosināt Saeimas pirmstermiņa atlaišanu, zīmē patiešām briesmīgas ainas – dumjā tauta otrā dienā pēc vēlēšanām skriešot vākt parakstus jaunievēlētās Saeimas drīzai atlaišanai, valstī sākšoties haoss un juku laiki, nestabilā Latvijas demokrātija iešot bojā, un Latvija būšot spiesta pievienoties kādai no lielvalstīm.

Aina zīmējas patiešām apokaliptiska, jo mūsu valdošās partijas acīmredzot necer, ka tām uzticīgie vēlētāji metīsies viņus aizstāvēt pret antidemokrātiskiem spēkiem un, aizstāvot “patiesu” demokrātiju, pie reizes aizstāvēs arī šīs partijas kā patiesas demokrātijas iemiesojumus.

Bet, kā mēdz apgalvot filozofiski noskaņoti cilvēki, katrai lietai ir divas puses, un nebūt tās abas ir melnas.

Satversmē iekļauta norma par iespējām deputātu pilnvaras pārtraukt pirms termiņa palīdzētu deputātiem izvairīties no daudziem kārdinājumiem: piemēram, kļūt par bezdomu balsošanas pogu spaidītājiem, pildīt kādu oligarhu vēlējumus, kas nesakrīt ar vienkāršo vēlētāju interesēm un galu galā vienkārši neļautu laisties slinkumā un aizmirst par vēlētāju eksistenci uz 4 apaļiem gadiem.

Arī partijas kā tādas kļūtu mazāk vīzdegunīgas un vadītos vairāk no tautas, ne savām personīgajam interesēm.

Kā redzams, arī pozitīvo momentu šajā lietā ir pietiekami daudz.

Kā teicis kāds mūsu valdošās koalīcijas deputāts, mūsu masu mēdiji vienmēr un visur akcentē tikai dzīves negatīvās puses. Un pat jau tik ievērojamā mērā, ka tas sākot apdraudēt nacionālo drošību. Tādēļ ir pienācis laiks arī pašiem deputātiem paskatīties uz lietām ne tikai no ēnas, bet arī no gaišās puses! Kā teiktu Tautas partija – vairāk pozitīvisma! Tauta galu galā nav muļķe, gan pratīs aizstāvēt savus rosīgos un godprātīgos priekšstāvjus no valdošajām labējām partijām pret opozīcijas tīkojumiem. Diemžēl pēdējā laikā vēlētāju piketi nāk pie parlamenta nevis aizstāvēt savus deputātus kā tālajā 1990.gadā, bet gan lamāt viņus un pat sist ar lietussargiem. Daži pašreizējie deputāti par to ir tik ļoti aizskarti , ka plāno mest deputēšanu pie malas. Situācija ir jāmaina un palīgā šim procesam jāņem valsts pamatlikums – Satversme.

Tādēļ aicinām visus uz tautas nobalsošanu 2.augustā. Kā ir teikusi viena no mūsu ievērojamākajām politiķiem: “Mēs esam stipri, mēs varam!”

Pasargāsim deputātus (šos un nākošos) no ilgstošas stagnēšanas.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja