Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nejēdzība, vai vienkārši absolūtākā bezkaunība?

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Šodien Dienas slejā "Nejēdzība" ir stāsts par kādu censoni, kurš ilgstoši savus Mercedes markas spēkratus novieto ne tiem paredzētā vietā, bet gan uz gājēju ietves Tērbatas ielā. Laikrakstā ir ievietots šī smalkā automobīļa fotoattēls. Rīgas pašvaldības policijas pārstāve stāsta, ka pāris mēnešu laikā Ceļu policijas darbinieki attiecibā uz šo automobīli izrakstījuši vairāk kā 100 pārkāpuma protokolu.

Nejēdzības pieteicējs Jānis uzskata: "Kopumā šādi glabāt mašīnu iznāk lētāk, nekā maksāt par autostāvvietu." Droši vien tā tas ir arī ņemot vērā visus izrakstītos protokolus, jo atbilstoši ceļu satiksmes likumam sods visticamāk katru reizi ir 10 latu. Ļoti iespējams, ka smalka Merša īpašniekam arī 1000 latu neliekas nekas īpaši briesmīgs, ja vien auto var likt, kur vien patīk. Tajā skaitā arī uz gājēju ietves.

Nudien, nudien nesaprotu, kāpēc mūsu valstī ar šādiem jampampiņiem tik ļoti auklējas. Pirms visnotaļ daudziem gadiem Amerikā manai māsai gadījās savu mašīnu atstāt ne tur. No rīta mašīnas vairs nebija. Tā bija evakuēta. Lai dabūtu mašīnu atpakaļ, māsai nācās, ja atmiņa neviļ, samaksāt vairāk nekā 250 dolāru -- par evakuācijas mašīnas ekspluatāciju, par tās šofera darbu, par teritorijas nomāšanu noliktavā, kur mašīna tika izvietota, par pašu satiksmes noteikumu pārkāpumu u.tml. Jādomā, ka mūsdienās šis prieks māsai izmaksātu vēl daudz vairāk -- kā nekā, arī Štatos ir inflācija. Ja neapdomīgā Merša īpašnieka mašīnu jau pirmajā reizē pilsēta būtu aizvākusi projām un no pārkāpēja turklāt iekasējusi pāris simts latu, šī nejēdzība pazustu automātiski. Taču patlaban evakuācija ir iespējama tikai tajos gadījumos, kad šoferītis ir bijis pavisam bezcerīgs idiots un savu mašīnu noparkojis uz tramvaja sliedēm, sabiedriskā transporta pieturvietā u.tml.

Novietot savu mašīnu uz trotuāra -- tā vienkārši ir bezkaunība. Rīgā ar auto novietošanu vispār ir jezga. Otra problēma, par kuru esmu rakstījis citreiz, saistās ar apstākli, ka acīmredzot ielas malā mašīnu drīkst novietot vienalga kurā virzienā -- pa straumei vai pret straumi. Ja mašīna ir novietota ar purnu ne braukšanas virzienā, tad izbraucot no stāvvietas tai ir jāšķērso pretējā satiksmes josla, un tas ir vienkārši muļķīgi, nemaz nerunājot par to, ka tas ir ļoti bīstami. Ja kāds vēlas aplūkot kliedzošu piemēru, tā ir Blaumaņa iela starp Marijas un Barona ielu. Saeimā par šīm lietām atbildīga ir Tautsaimniecības komisija ar zaļo zemnieku Gunti Blumbergu priekšgalā. Būtu ļoti jauki, ja komisija likumu atvērtu, lai krietni nopietnāk sodītu visatļautību tieši auto novietošanas jomā. Tajā skaitā nosakot, ka evakuācija vai "piespiedu pārvietošana", kā tā definēta likumā, attiecas uz visiem nelikumīgi noliktajiem automobīļiem, ne tikai uz dažiem. Lai bīstas cilvēks, kuram gājēju ietve ir stāvvieta. Lai bīstas visi tie, kuri ir nejēdzīgi un nekaunīgi! Paldies jau iepriekš.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja