Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Nosalstošie

Nedēļas beigās Rīgā kļūs aukstāks. Līdz februāra sākumam Rīgā jau bija nosaluši 53 cilvēki. 2005.gadā Rīgā un Rīgas rajonā nosala 117 cilvēki. Tie, kas nosalst nav Saeimas deputāti vai Rīgas domes ierēdņi. Nosalst cilvēki, kurus mēs uzskatām par sabiedrības pabirām: alkoholiķiem un bomžiem. Tāpēc arī nav īpaša iemesla rūpēties par to, lai šie „liekēži“ un „smirdošie tipiņi“ salā izdzīvotu, jo viņi taču ir bomži.

Tas ir skaudri, bet katram bomzim ir mamma, tētis, draugi, māsas un brāļi, varbūt arī bērni. Neskatoties uz to, ka viņi nav vieni, viņi ir uz ielas. Nav pat svarīgi vai mēs ticam vai neticam viņu stāstiem par to kā viņi ir nokļuvuši uz ielas. Es esmu dzirdējis daudzus bomžu stāstus par savu skaudro likteni.

Reiz, kad dzīvoju Liepājā man kāds bezpajumtnieks lūdza naudu, jo viņš „esot no Jūrmalas un Liepājā aplaupīts“, tāpēc „nevarot nokļūt mājās.“ Naudu neiedevu, jo man tās nebija, bet ja būtu, es būtu to iedevis. Es viņa stāstam noticēju, bet savu naivumu sapratu, kad ieraudzīju viņu pēc divām nedēļām Liepājas autoostā dzeram alu (acīmredzot uz Jūrmalu tā arī netika).

Bezpajumtnieku stāsti nav būtiski. Tie gandrīz vienmēr ir meli. Bet vai tas nozīmē, ka mums viņiem nav jāpalīdz? Nu, kaut ar piecdesmit santīmiem. Vai nav vienalga vai tie santīmi „aizies“ ļergai vai maizei, tāpat dzīvot vajag. Lai arī kāda tā bezpajumtnieka dzīve nebūtu, arī viņiem ir tiesības dzīvot un mirt nenosalstot kādā vārtrūmē. Rīgas dome jau vairākus gadus plāno kā paglābt bomžus no nosalšanas ziemā, bet viņu politika neliecina par patiesu vēlmi radīt bezpajumtniekiem iespējas nenosalt. Nu jā, nosalis bomzis jau nekāda liela skāde. Bomža nāve Birkam no amata atkāpties neliks…


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja