Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Noskaidroti Latvijas Dizaina gada balvas 2019 finālisti

Noskaidroti Latvijas Dizaina gada balvas 2019 20 finālisti, aģentūru LETA informēja konkursa organizatori.

Latvijas Dizaina gada balvas 2019 finālisti ir Yelo mobilā lietotne Yelo, Paulas Lorences attīstošie priekšmeti bērniem ar autismu Taktil, Kristas un Reiņa Dzudzilo pastāvīgā ekspozīcija Sirdsapziņas ugunskurs, Vinetas Kreigeres un Rūta Jumītes informācijas vietne Sieviete un Darbs, CUBE Systems mobilā lietotne Derec, autoru komandas Riga TechGirls radītais Riga TechGirls sociālais un pakalpojuma dizains, Pētera Bajāra, Elīzas Anetes Kaužēnas un Emīla Maksima (Outofbox) prefabricēta māja Type A, Didža Jaunzema ekspozīcija Leģenda par dzelzs bruņinieku, žurnāla Ir un reklāmas aģentūras McCann Riga digitālais rīks Ir Politiskais Tinderis, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (komanda Kristīne Budže, Inese Baranovska, Zigmunds Lapsa) rakstu krājums Tieši laikā. Dizaina stāsti par Latviju.

Tāpat finālistu vidū ir platformas Latvijas literatūra (komanda Una Rozenbauma, Anete Konste, Reinis Pētersons, Aija Baumane un Toms Harjo) kampaņa #esesmuintroverts, autoru komandas Graftik (Markus Rožkalns, Raitis Supe un Gunvaldis Urtāns) mobilā lietotne Asya pārdomātām sarunām, Riharda Gailuma atvērtā pirmkoda elektroauto platforma Woodpecker, Didža Jaunzema scenogrāfija Abas Malas, autoru komandas Wrong Digital (Sabīne Zvirbule, Oskars Cirsis, Artūrs Hmeļovs, Raitis Kalniņš, Rihards Grāvis un Dārta Apsīte) spēle DigiSafe.lv, Agneses Kleinas, Madaras Krieviņas un Unas Grants grāmatžurnāls Benji Knewman, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (komanda Una Grants, Anete Krūmiņa un Tatjana Raičiņeca) Latvijas Nacionālās bibliotēkas sarīkojumu afišas, Markusa Millera-Feista solārā automašīnu uzlādes stacija, Ditas Enikovas apģērbu kolekcija Izvairīties no neesošā, kā arī Overpriced (komanda Rūta Jumīte, Aigars Mamis un Evija Krištopane) fonda Viegli zīmola dizains.

Latvijas Dizaina gada balvas 2019 starptautiskajā žūrijā strādāja seši dizaina nozares eksperti - Viktorijas un Alberta muzeja Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018. gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners, dizainere un zīmola Talented līdzīpašniece Indra Komarova, starpdisciplināras dizaina studijas Dotdash direktore Despina Makrisa, konkursa pirmā gada uzvarētājs, uzņēmuma Infogram vadošais produktu dizainers Jānis Godiņš, dizaina biroja Fjord un Accenture Interactive Helsinku biroja dizaina nodaļas vadītājs un radošais direktors Daniels Bošs un Londonas Dizaina biennāles 2018 uzvarētājs, dizainers Artūrs Analts.

Ceturtdien, 4. aprīlī, plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks Latvijas Dizaina gada balva 2019 apbalvošanas ceremonija.

Jau ziņots, ka konkursam Latvijas Dizaina gada balva 2019 šogad tika iesniegti 122 dizaina darbi, kuru izvērtēšanā piedalījās starptautiska žūrijas komanda. Iesniegtos darbus katrs žūrijas pārstāvis vispirms izvērtēja individuāli, balstoties uz savu profesionālo kompetenci.

2019.gada balvas vēstījums ir Dizains ir darbība, izceļot dizainu kā mērķtiecīgu radīšanas, risināšanas un uzlabošanas procesu.

Tāpat vēstīts, ka iepriekšējā gadā pirmo vietu konkursā ieguva Riga IFF vizuālā komunikācija un vides objekti, kuras autors ir Associates, Partners et Sons, otro vietu ieguva elektroiekārtas Mass Portal industriālā dizaina valoda un Mass Portal plastikāta auklas žāvētājs FD1, kuras autors ir Mass Portal, savukārt trešajā vietā ierindojās Liepājas pašvaldības mājaslapa, kuras autors ir Wrong Digital. Informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Accenture Latvia speciālo balvu Digitālais bizness ieguva Ceļa satiksmes drošības direkcijas mājaslapa, kuras autors ir Wrong Digital.

Latvijas Dizaina gada balva ir ikgadējs, nacionāls dizaina nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labāko sniegumu un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja