Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nostaļģija pēc pagātnes vai uzdevums nākotnei?

Vakar, skatoties konkursa Jaunais vilnis tiešraidi, kas šajās dienās kļuvusi par statistiski skatītāko raidījumu, pārsteidza pašmāju grupa PeR – izpildot pasaules hītus. Mūsu puiši  dziedāja bītlu Back in the ussr.

Ja papēta publiskajā telpā pieejamās ziņas, tad kļūst skaidrs, kas pasūta un maksā par mūziku šajā ik vasaras megašovā.

Viens no galvenajiem personāžiem ir pasākuma režisors Aleksandrs Revzins, kurš patiesi krieviski demokrātiskā stilā ik gadu nosaka, kādas dziesmas jādzied, kādi tērpi jāvelk, kā jādejo un ar apskaužamu pārliecību prognozē konkursa rezultātus.

Revzina kungs noteikti ir profesionāls šovu režisors, un kā zināms, katrai izrādei ir sava morāle.

Ko Revzins gribēja pateikt no neskaitāmajiem pasaules hītiem Latvijas pārstāvjiem izvēloties dziesmu ar tik zīmīgu nosaukumu - Back in the ussr?  

Pieļauju, ka grupai PeR nebija izvēles iespējas un šis puišiem ir līdz šim nozīmīgākais konkurss, no kura viņi nespēja atteikties. Tāpat kā mūsu meitenēm Lady’s sweet, kuras tika apģērbtas kā Bārbijas ar piekabinātām cenu zīmēm.

Piekrītu, ka Latvijas finansiālais ieguvums no viesu konkursa ietvaros iztērētās naudas ir pozitīvs. Bet vai šādi pārdodoties mēs vēl vairāk nespodrinām savu pseido prokrievisko tēlu, par kuru tik ļoti rūpējas Maskavas politekonomisko interešu bīdītāji?

Esam jau pieraduši, ka pasākuma scenāristi katru gadu veiksmīgi paņirgājas par latviešiem un Latviju, paslēpjot to zem it kā naiviem šova vadītāju jokiem un replikām. Vai tā ir nostaļģija pēc laikiem, kad Latviju varēja izrīkot tieši? Vai arī mājiens uz to, ka vēsturi var mēģināt atkārtot?

Maestro pirms dažiem mēnešiem paziņoja, ka nepiedalīsies konkursā, kas viņam lika mainīt viedokli? Vai tas tiešām bija oficiāli paustais – ka bez viņa mūsu izpildītājus ierindos rezultātu tabulas lejasgalā? Ja tā, tad Raimonds Pauls neviļus ir atzinis, ka šis pasākums tikai nosaukumā ir konkurss, un tad arī ir skaidrs, kāpēc atbildīgais par morāli – Aleksandrs Revzins latviešu puišiem ir piespēlējis dziesmu ar skanīgu un saskanīgu, visiem saprotamu piedziedājumu Back in the ussr.

Acīmredzot Maestro nespēja atteikt saviem draugiem, tomēr vērojot Paula kungu TV ekrānā, ir skaidrs, ka viņa demonstratīvā attieksme pret notiekošo pauž neapmierinātību. Par to prieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja