Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Notiks mākslinieka Pētera Sidara un dzejnieka Pāvila Raudoņa grāmatas atklāšana

Mākslinieka Pētera Sidara un dzejnieka Pāvila Raudoņa izstādes Starp redzamajām robežām ietvaros 10. martā plkst. 14 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa notiks abu grāmatas atklāšana ar tādu pašu nosaukumu, kā arī tikšanās ar izstādes radītājiem un diskusija par laikmetīgās mākslas un literatūras savstarpējo mijiedarbību, informēja pasākuma pārstāve Vineta Žilinska.

Mākslinieks Pēteris Sidars savā daiļradē izmanto dažādus rūpnieciskus materiālus, plastmasu un pat kabeļu vadus, radot darbus aizraujošās krāsu kombinācijās un neierastās tehnikās. Izstādē Starp redzamajām robežām šo faktūru saspēli papildina dzejnieka Pāvila Raudoņa rakstītās haikas, trioleti, soneti. 

Grāmatu Starp redzamajām robežām dzejnieks un mākslinieks radījuši, iedvesmojoties literatūras un mākslas paralēlēs, krāsu saspēlēs un dzejas ritmos. Grāmatā Pāvila Raudoņa dzejas rindas caurvijas mākslinieka Pētera Sidara mākslas darbu attēlos, radot vienotu kompozīciju un daudzslāņainu piedzīvojumu ikvienam lasītājam.

Pāvils Raudonis par grāmatu ir teicis: “Ir redzamas robežas un robežas, kuras nevar ieraudzīt. To, kā dzeja pārtop gleznā un glezna pārtop dzejā, ir grūti pamanīt, jo tas mūsu visumā ir cilvēka acij netveramajā daļā. Bet mēs ar mākslinieku Pēteri Sidaru to esam uztvēruši savā redzes laukā.”

Izstāde Starp redzamajām robežām būs skatāma izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa līdz 17. martam, savukārt grāmata iegādājama apgāda Jumava grāmatnīcās un citos grāmatu apgādos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja