Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Oktobrī notiks RIXC Mākslas un zinātnes festivāls

No 19. – 21. oktobrim Rīgā norisināsies Jauno mediju kultūras centra RIXC rīkotais mākslas un zinātnes festivāls, tā tēma šogad ir Virtualitātes un realitātes, padarot festivālu par pirmo Baltijā, kas pievēršas virtuālās realitātes tēmai, informēja festivāla RIXC sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Babre.

Festivāls aplūkos kādi ir virtuālās realitātes tehnoloģiju ieviestie jauninājumi un ko tie sola sniegt mākslas, izglītības, izklaides industriju un jaunu zināšanu attīstībā.

Idejām par virtuālo realitāti kā iluzorām telpām, hologrāfiskiem tēliem un citām paralēlām eksistences formām ir jau vairāk nekā simts gadu sena vēsture. Kopš tehnoloģiski radītajām pirmajām virtuālajām vidēm 20. gadsimta otrajā pusē vēl bija jāpaiet dažiem gadu desmitiem līdz aizraujošās “imersīvās” vides un jaunās virtuālās pieredzes kļūtu pieejamas ikvienam.

Šī gada RIXC Mākslas un zinātnes festivāla tēma ir Virtualitātes un realitātes, kas aplūkos kādi ir šie virtuālās realitātes tehnoloģiju ieviestie jauninājumi un ko tie sola sniegt mākslas, izglītības, izklaides industriju un jaunu zināšanu attīstībā.

RIXC mākslas un zinātnes festivāls sāksies ar mākslinieku un virtuālās realitātes pionieru Monikas Flaišmanes un Volfganga Štrausa (Vācija) lekciju par pārmaiņām virtuālo tehnoloģiju mākslā pēdējo 30 gadu laikā, kas notiks Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 19. oktobrī plkst.16.

Atklāšanas programmas turpinājumā ceturtdien, 19. oktobrī, plkst 19 notiks izstādes Virtualitātes un realitātes atklāšana kim? Laikmetīgās mākslas centrā, kur uzstāsies mūziķis Deivids Rotenbergs (ASV) un būs apskatāmi 25 starptautisku mākslinieku darbi. Izstāde būs būs apskatāma līdz 28. novembrim.

Piektdien, 20. oktobrī, plkst. 17 Latvijas Mākslas akadēmijas K2 korpusā notiks publiskās lekcjas, kur par virtuālās realitātes un imersīvo tehnoloģiju komplicētību un sekām runās vieslektori Ellena Pērlmane (ASV) un Kriss Salters (Kanāda).

Savukārt 20. un 21. oktobrī LNMM un LMA telpās norisināsie festivāla konference Atklātie lauki​ (Open Fields 2017), kas pulcēs vairāk kā 80 starptautisko dalībnieku no 60 universitātēm un mākslas institūcijām un 30 pasaules valstīm, kas diskutēs par digitālo mākslu virtuālās realitātes laikmetā.

Konference Atklātie lauki (Open Fields) ir ikgadēja tikšanās vieta starptautiska līmeņa akadēmiskajiem pētniekiem un māksliniekiem, kuru interešu lokā ir mākslas, zinātnes un humanitāro zinātņu lauku pārklāšanās. Konference tika uzsākta 2016. gadā ar mērķi izveidot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona platformu mākslas pētniecībai. Konference notiek RIXC Mākslas un zinātnes festivāla ietvaros. 

Paralēli festivāla galvenajiem notikumiem RIXC galerijās tiks piedāvātas ar virtuālās realitātes tēmu saistītas izstādes: Rasas Šmites un Raita Šmitu Mikropasauļu svārstības un mākslinieku grupas Trihars izstāde data.logs

21. oktobra vakarā RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6 notiks performanču programma, piedaloties vairākiem latviešu un ārzemju māksliniekiem. Ieeja performanču programmā – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja