Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Paldies Vidzemes pp. tiesai, kā arī par Tieslietu ministra savdabīgo tiesiskuma interpretāciju

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Neviens lasītājs nebūs pārsteigs par atzinumu, ka man tuva tēma ir vakar Vidzemes priekšpilsētas tiesas pieņemtais spriedums jautājumā par vienu no tiem ļaudīm, kurš pirms pusotra gada uzskatīja par vajadzīgu demonstrēt savu tumsonību geju un lesbiešu pasākuma laikā. Ļoti ceru, ka spriedumu apstiprinās arī pārējās tiesu instances, jo demokrātiskā valstī cilvēkiem ļaut vardarbīgi apspiest vārda un pulcēšanās brīvību protams ir pavisam garām.

Tāpat ļoti ceru, ka pie pareizajiem secinājumiem nonāks tumsoņas darba devējs Saeimas deputāts Turlais, lai gan par to tik ļoti optimistisks neesmu. Kas attiecas uz tumsoņam piespriestajām 100 stundām piespiestā darbā, mans ieteikums būtu likt viņam minētajās 100 stundās sagatavot izvērstu pētījumu par cilvēka tiesību un tolerances tradīcijām Eiropas Savienībā un to nolasīt Latvijas pirmās partijas/Latvijas ceļa frakcijas sēdē.

***

Taču vēl vairāk šodien manu uzmanību piesaistījis Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, kurš ļoti uzskatāmi ir nodemonstrējis valdošajai "elitei" raksturīgo principu -- absolūtāko nekonsekvenci. Ministrs ir nolēmis uz Uzņēmumu reģistra vadītāja amatu nevirzīt attiecīgās konkursa komisijas izvirzīto kandidātu Helmutu Jauju, jo H. Jaujam neesot attiecīgo (un, protams ministra vārdā īsti nenosaukto) "kompetenču". Cilvēks UR strādā jau ilgāku laiku, pilnīgi nav izslēdzama doma, ka te notiek kārtējā politikāņu bodīte. UR nav politiski nenozīmīga instance, lasītāji, piemēram, atcerēsies jezgu, kāda pirms kāda laika radās jautājumā par dažādu pārmaiņu Ventspils uzņēmumu statusa piereģistrēšanā.

Toties citā jomā ministrs Bērziņš izrādījies krietni piekāpīgāks. Šorīt Latvijas Avīzē uzzinām, ka viņš "neredz nevienu šķērsli, kas varētu apgrūtināt neviennozīmīgi vērtētās tiesneses Velgas Gailītes paaugstinājumu." Tā būtum tā pati Velga Gailīte, kura kādreiz pieņēma vienu no tiem lēmumiem, kurš nevienam citam tiesnesim pat prātā nevarētu ienākt, proti, ka Ģenerālprokuratūras sagatavotais tiesiskās palīdzības lūgums Šveicei ir aizskāris Lemberga godu un cieņu. Turklāt Latolapsas Brūkleņjāņa grāmatā par tiesāšanos, ķēķiem un kafijas dzeršanu figurē arī kāda Velta Gaidīte. Velga Gailīte ir noliegusi, ka tā pat teorētiski varētu būt viņa, bet, bet, bet.

Rezumējam. Profesionāls cilvēks Uzņēmumu reģistram neder. Persona, kurai varētu tomēr būt problēmas ar likumā par tiesu varu paģērēto principu, ka par tiesnesi var strādāt "augsti kvalificēts un godīgs jurists" -- der. Ļoti, ļoti interesanta interpretācija par to, ko nozīmē tiesiskums.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja