Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par jautro Saeimu un izvirzīto e-lietu ministri

Labrīt, lasītāji!

Jautri ir padomāt par to, ko Saeimas deputāti varētu paveikt šodien, kad valdošajai koalīcijai tur būs tikai vienas balss pārsvars.  Aktivitātes Jēkaba ielas namā kļuvušas tik interesantas, ka viena opozīcijas partija sola uz plenārsēžu zāli atvest deputātu ar lauztu kāju, savukārt kāds no valdošās koalīcijas deputātiem ir nolēmis, ka turpmāk komandējumos jāsūta vienlīdz liels skaits pozīcijas un opozīcijas deputātu.  Katrā gadījumā nekas paliekošs jau arī nenotiks, ja opozīcija šodien apvienosies rezgalīgu plānu veidošanā -- ar laiku valdošajai bandai vairākums atkal būs nodrošināts, piemēram, pēc tam, kad no Ķīnas atgriezīsies tās sešas deputātes, kuras tur devās vienā mierā un vismaz daļēji pateicoties tam, ka viņu kolēģi ar milzīgu gļēvumu noraidīja rezolūciju par atbalsta paušanu tibetiešu tautai.

Vēl šodien tapis zināms, ka zaļie zemnieki ir piemeklējuši jaunu e-lietu ministri Signi Bāliņu.  Pavisam jauki, ka Ventspils draudziņi šoreiz ir nolēmuši, ka partijas piederība tomēr nav pats, pats būtiskākais, lai kādu bīdītu amata virzienā, jo S. Bāliņa ir bezpartejiska un profesionāla persona.  Tāda ir bijusi premjerministra Ivara Godmaņa prasība, un būtu vēl jaukāk, ja šo pārliecību viņš sāktu attiecināt arī uz citām jomām.

Kas attiecas uz pašu Signi Bāliņu, viņa nepārpotami ir savā jomā speciāliste.  Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācijas valdes locekle, docente Latvijas Universitātē.  Šogad bija paredzējusi iegūt profesores titulu, tas varbūt būt jāatliek līdz brīdim, kad pāries ministrēšana.  Jo darba būs ļoti daudz.  Šorīt izvirzītā ministre radio stāstīja, ka brīdī, kad valsts iestādes sāks piedāvāt elektroniskos pakalpojumus, tad dzīve būs daudz draudzīgāka, caurspīdīgāka un pieejamāka.  Par to nevaram šaubīties, jo šāda daudz draudzīgāka, caurspīdīgāka un pieejamāka dzīve jau visnotaļ sen ir veidojusies daudzviet pasaulē, tajā skaitā mūsu kaimiņvalstī Igaunijā.  Arī iepriekšējā e-lietu ministre un zemeņu tortes baudītāja Ina Gudele bija profesionāle attiecīgajā jomā, bet ar e-pakalpojumiem mūsu valstī kā buksē tā buksē.  Grūti spriest, kāpēc igauņi var un mēs nevaram.  Jācer, ka Signei Bāliņai pakalpojumu attīstīšanā veiksies krietni labāk.  Cita starpā viņa radio intervijā atzina, ka viņai pašai pat nav elektroniskā paraksta.  Kāpēc?  Jo valstī nav e-pakalpojumu, kuru kontekstā to varētu lietot.  Bez komentāriem.

Protams, no politiskās šļuras neaizmukt arī bezpartejiskai S. Bāliņai.  Radio intervijā viņai jautāja, vai viņai ir paredzēta tikšanās ar smagos noziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu.  Speciāliste samulsa:  "Man tiešām nav šāda informācija par to, ka man šāda tikšanās ir plānota."  Būtu gan jācer, ka nav plānota.  Kāpēc viņai būtu jātiekas ar Lembergu?  Informācijas tehnoloģiju speciālists viņš nu nekādā gadījumā nav, un ļoti jācer, ka ir pagājuši tie laiki, kad jebkuram cilvēkam Latvijas valsts pārvaldē bijusi vajadzīga arī Puzes ķeizara svētība.  Lai viņš spēlē savu nesaprastā mocekļa teijāteri, bet Signe Bāliņa lai bezpartejiski dara savu ļoti būtisko darbu.  Lai viņai veicas!



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja