Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pāris domas par komunicēšanu -- pārdomas sestdienai

Pēc dabas esmu vairāk cīrulis, nekā pūce, un tāpēc šorīt pusdesmitos jau strebu tēju un lasīju avīzi ... un tad iezvanījās telefons. Hm. Manā dzīvē komunikācija lielākoties notiek pa mobilo telefonu, stacionārais iezvanās reti. Taču patlaban Latvijā uzturas radinieki no Amerikas, padomāju, ka varbūt zvana viņi. Nekā. Otrā līnijas galā bija jaunkundze, kura apgalvoja, ka viņas rīcībā esot ziņas, kuras mani ļoti interesēšot, ja vien es esmu mobilo pakalpojumu lietotājs.

Lai nu paliek ironija, ka jaunkundze zvanīja uz fiksēto telefonu, lai stāstītu par mobiliem pakalpojumiem, būtība te ir cita. Es ļoti, ļoti, ļoti, ļoti ceru, ka Latvijā nesāk ievazāties viens no pretīgākajiem procesiem manā dzimtenē Amerikā, tā dēvētais telemārketings. Kad ciemojos pie māsas Čikāgā, telefons šādi iezvanās vairākas reizes dienā. Vienreiz, atceros, pacēlu telefonu, un otrā galā atskanēja ierakstīta balss: "Patlaban visi mūsu operatori ir aizņemti, lūdzu mirklīti uzgaidiet." Šī ir visnotaļ elpu aizraujoša bezkaunība, kauns tai kompānijai, kura šorīt lika jaunkundzei zvanīt man (turklāt uz numuru, kurš nevienā sarakstā neparādās), un aicinājums par telekomunikācijām atbildīgajai Satiksmes ministrijai spert ļoti ātrus soļus, lai šādu lietu pamatīgi regulētu. Amerikā ļaudis var pieteikt savu numuru, lai uz to neaicināti zvani nepienāktu, un tie, kuri neaicināti zvana, pēc tam tiek pamatīgi sodīti. Mūsdienās, kad reklāmas tirgus ir sasniedzis apreibinošus augstumus, saprotams, ka reklāmisti allaž meklē jaunu variantu. Šis nav tas pareizais variants, un tas jāiznīdē, pirms tas pārāk dziļi iesakņojies.

Savukārt Dienā šodien esmu izpelnījies nostrostējumu no kolēģa Gunta Bojāra par viņdien rakstīto blogu par Lattelecom un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Rīgas Domes bērnu tiesību aizardzības centra un kādas nevalstiskas organizācijas bērnu palīdzības līnijām. G. Bojārs raksta, ka vārds "bērns", protams nedrīkstot automātiski atslēgt kompāniju naudas lādes, taču "telekomunikāciju gigantiem, kas tepat Latvijā pelna desmitiem miljonus, būtu jāprotas." Tomēr palieku pie sava -- operatīvais vārds divu minēto organizāciju nosaukumā ir "Valsts" un "Rīgas", un atbildība tomēr vispirms ir jāprasa no tām. Turklāt varētu arī padomāt par to, vai mazajā Latvijā patiešām šajā jomā ir vajadzīgas trīs konkurējošas instances ...

Jaukas visiem brīvdienas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja