Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pavērsiens uz citādu Latviju

Tautas dzejnieks Rainis ir ļoti precīzi raksturojis sajūtu, kad liekas – viena cilvēka spēkos nav mainīt vilšanās lavīnu un atliek vien ļauties notiekošajam. Viņš ir teicis:  

Ir vārds – saukts “TOMĒR”,

To pieminat,

Kad visus jau nomāktus

Domājat.

Šodien, partiju apvienības VIENOTĪBA dibināšanas dienā, man gribas runāt par „TOMĒR”, jo trīs Latvijas politisko partiju – Jaunā laika, Sabiedrības Citai Politikai un Pilsoniskās savienības biedri un atbalstītāji ir gatavi vienoti spert pirmo soli ceļā uz citādu Latviju, ieviešot cerību, ka nekas nav zaudēts. Viss ir mūsu pašu rokās.

Sabiedrības aizvainojums, neticība politiķiem un līdz ar to – arī valstij, ir lielākais līdzšinējās “pēc manis kaut vai ūdens plūdi” politikas fiasko. Krīzes laiks daudzu Latvijas iedzīvotāju mājās ir ienesis skaudru ikdienu un pamatotu rūgtumu pret “gāzi grīdā” sludinātājiem. Daudzi iepriekšējo vēlēšanu solījumi šodien skan kā ņirgāšanās. Savukārt, politikas un biznesa jaucēji turpina solīt gaisa pilis un izlikties, ka krīzes dziļums nav viņu atbildība. Esmu pārliecināta, ka VIENOTĪBA pateiks nepārprotamu “TOMĒR” “mākoņtēviem”, „buldozeriem”, „hūtēm” un „nothing special’iem”. Pateiks “TOMĒR” nekompetencei, bezatbildībai un savtīgumam.

Sabiedrība vairs nevēlas, lai tās dzīvi diktētu korumpēti, nekompetenti, bezatbildīgi, pret tautas viedokli kurli, pret tautas sāpēm imūni politiķi. Sabiedrībai nav jāizpilda pavēles, bet jāiesaistās un jāietekmē. VIENOTĪBAI ir skaidrs, ka par jaunas sociālās vienošanās pamatu vairs nevar kalpot vārdi un solījumi. Par šādu pamatu var kalpot tikai jauna politiskā kultūra. Es vēl un vēlreiz atgādinu, ka tikai mēs visi kopā izšķirsim valsts ceļu turpmākajos četros gados.

Esmu pārliecināta, ka vēl viens nākotnes uzticības kritērijs būs profesionāli un atbildīgi paveikts darbs. Mums ir jāsaprot, ka jebkura valdība ir tik stipra, cik stipra ir Saeima. Šobrīd “100 gudrās galvas” tauta piesauc ar neslēptu ironiju, bet mūsu visu rokās ir panākt, lai jaunajā Saeimā darbotos kompetenti, zinoši un godīgi deputāti. Tādi, kam politika ir goda lieta, kas spēj izvērtēt sarežģītus jautājumus finansēs, tautsaimniecībā, sociālajā jomā.

Šādus profesionāļus es redzu VIENOTĪBA rindās. Es ticu, ka kopā ir iespējams izdarīt vairāk un gudrāk, nekā darbojoties atsevišķi. Mēs nebaidāmies no darba un nekad nemeklējam vieglāko ceļu. Mēs nevairāmies no atbildības un uzņemamies risināt jautājumus. Es ticu, ka cilvēki atgūs ticību Latvijai un cīnīsies plecu pie plecu, lai būvētu mūsu valsti stipru.

VIENOTĪBAI vēl tāls ceļš ejams, lai nopelnītu sabiedrības uzticību. „TOMĒR”  - jāatceras, ka mēs nedrīkstam pievilt cilvēku uzticēšanos. Vēl vienas iespējas var nebūt ne VIENOTĪBAI, ne Latvijai.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja