Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PVN likme jāsamazina līdz 10%

Kristīgi Demokrātiskā savienība (KDS) uzskata, ka 21% liela PVN likme ir postoša Latvijas biznesam. Tāpēc tā jāsamazina līdz 10% pilnīgi visiem Latvijas uzņēmumiem.

„Mēs redzam politiķus, kas izmisīgi mēģina sabalansēt budžetu, lai tikai priekšvēlēšanu gaisotnē izskatītos profesionālāki par saviem konkurentiem. Bet problēma jau nav meistarīgā balansēšanā, tā ir nespējā iekasēt nodokļus tad, kad tie valstij ir visvairāk vajadzīgi,” saka KDS Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Jānis Riņķis. Viņš partijas pozīciju pamato ar faktu, ka pat ekonomikas ministrs publiski ir atzinis – PVN likmes paaugstināšana no 18% līdz 21% nav sevi attaisnojusi. To pierādot arī ministra komentāri par valsts ienākumiem pēdējos mēnešos, kur nodokļu ieņēmumu daļā tas neatspoguļojas kā pozitīvs faktors.

„Ir skaidrs, ka PVN likmju paaugstināšana burtiski dažu mēnešu laikā ir zaudējusi savu jēgu. Un jo ilgāk turpināsies šī bezjēdzīgā biznesa postīšana, jo dziļākas saknes tas atstās Latvijas ekonomikā,” norāda Riņķis.

Kristīgi Demokrātiskās savienības pārstāvis arī uzsver, ka šāda bezatbildīga rīcība faktiski dzenot uzņēmumus ēnu ekonomikas zonā. „Mēs brīnāmies par aplokšņu algām un „PVN shēmām”, kuras zēla un plauka vēl pie 18% PVN likmes, tā dēvētajos „treknajos gados”. Bet kā jūs domājat, cik liela būs uzņēmēju vēlme maksāt nodokļus pie 21% PVN likmes ekonomiskās krīzes apstākļos, kad daudzi uzņēmumi vispār ir uz bankrota robežas,” vaicā KDS Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts. Jānis Riņķis uzskata, ka šī problēma ir jārisina radikāli samazinot PVN likme līdz 10% visiem uzņēmumiem un bez kādiem izņēmumiem.

„Faktiski tas ir vienīgais veids kā dot nopietnu lādiņu uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā, saglābt daudzus mazos un vidējos uzņēmumus, kā arī radīt veselīgu vidi ārvalstu investīcijām un jauniem biznesa veidiem. Turklāt, tas būtu ļoti spēcīgs trieciens arī ēnu ekonomikai, jo pie 10 % PVN likmes uzņēmēji drīzāk maksās nodokļus, nekā meklēs iespējas tos apiet,” saka Jānis Riņķis. Viņam pievienojas arī partijas priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve, uzsverot, ka, „tas nav nekas nav nekas utopisks vai nesasniedzams, jo ir daudzi piemēri kā pasaulē, tā arī kaimiņvalstīs, kad nodokļu likmju samazināšana ir palielinājusi valsts ieņēmumus attiecīgajās nozarēs un visā valstī kopumā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja