Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgā atklās komiksu izstādi starpkultūru dialoga veicināšanai

2017. gada 12. aprīlī plkst. 15 ES Mājā tiks atklāta komiksu izstāde Stāsta tie, kuri ceļā, tajā iekļauti komiksi, kurus zīmējuši jaunatnes darbinieki no Latvijas, Vācijas, Polijas un Portugāles, informēja izstādes pārstāve Sanita Muižniece

Izstādes darbi tapuši ar Eiropas Komisijas programmas Erasmus+: Jaunatne darbībā atbalstu starptautiska apmācību kursa ComICS: Creating InterCultural Stories norises laikā.

Izstādes atklāšanas laikā apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus komiksu zīmēšanā un apgūt dažādus komiksu zīmēšanas paņēmienus. Kopā ar apmeklētājiem zīmēs vairākas izstādē redzamo darbu autores, tostarp komiksu māksliniece, grāmatas Big City Violets autore Hanuka Lohrengel, starpkultūru un miera izglītības projektu vadītāja Laura Bužinska, māksliniece, modes dizainere Aleksandra Berliner un pārsteidzošu radošo darbnīcu vadītāja Ella Ruicēna.

Apmācību kurss ComICS: Creating InterCultural Stories 2017. gada janvārī notika Latvijā un deva iespēju jaunatnes, izglītības un sociālajā jomā strādājošajiem mācīties par komiksu izmantošanu starpkultūru izglītībā. Daudziem dalībniekiem šī bija pirmā komiksu radīšanas pieredze. Komiksos atspoguļoti viņu starpkultūru pieredzes stāsti un pārdomas.

Apmācību kursu organizēja biedrība Grafiskie Stāsti' no Latvijas sadarbībā ar organizācijām Pracownia Innowacji Edukacyjnych i Spolecznych "Po co"? no Polijas, Jugendakademie Walberberg no Vācijas un Rota Jovem no Portugāles. Apmācības vadīja starptautiska komanda: neformālās izglītības apmācītāja Sintija Lase un kuš! komiksu redaktore Sanita Muižniece no Latvijas, apmācītājs Krzysztof Wiatr no Polijas un komiksu māksliniece Amanda Baeza no Čīles/Portugāles.

Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 30. aprīlim ES Mājā, Aspazijas bulvārī 28, darba dienās no plkst. 10 līdz 18 un sestdienās no plkst. 10 līdz 14.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja