Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgas mākslas telpā atklāj izstādi Nelāgs joks

Rīgas pilsētas izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa" atklāta starptautiskā ceļojošā izstāde "Nelāgs Joks" (Bad Joke), kas tapusi sadarbībā ar Igaunijas Laikmetīgās mākslas centru. Izstāde Lielajā zālē būs apskatāma līdz 28.septembrim, informē Rīgas mākslas telpas mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Lāce.

Izstādes kurators ir Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra direktors Johaness Sārs. "Nelāgs Joks" apvieno Latvijas, Igaunijas, Kanādas, ASV, Taivānas, Horvātijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas mākslinieku videomākslas darbus, fotogrāfijas, instalācijas un objektus. Latviju šai izstādē ar videodarbu "Mobilais" pārstāv mākslinieks Ivars Grāvlejs.

Johaness Sārs norāda, ka šajā izstādē mākslinieki skatītājiem atklāj un parāda uzvedības modeļus, kas, būdami neērti un dīvaini, izgaismo strikti noteiktās paražas, kuras nemanāmi kontrolē mūsu sejas izteiksmes dažādās situācijās – bērēs un izstāžu atklāšanās, diktē mūsu priekšstatus par dzimumu lomām, rada pieņēmumus par elektrības kontaktligzdām un Austrumu zemēm. Pārveidotas dzīves formas uzbrūk ikdienas rutīnas paradumiem. Vai iespējama vēl atbrīvojošāka pieredze par šo?

Somu mākslinieka Tomija Toijas objekti no sērijas "Mazā cilvēka sacelšanās" pārsteidz skatītāju, jo novietoti visdažādākajās zāles vietās. Jau kopš 2003. gada Toija savos darbos izmanto tēlu – enfant terrible, kas, plati izpletis kājas, veras pieaugošo pasaulē.

Izstāžu zāles darba laiks: no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12:00 – 19:30, pirmdien – slēgts.

Izstāde "Nelāgs joks" piedalās arī Mūsdienu kultūras forumā Baltā Nakts, tādēļ 30. augustā ikviens interesents to varēs aplūkot līdz plkst. 1:00 naktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja