Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sašutušais Segliņš

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Vai dieniņ, cik briesmīgi sašutis šodien laikrakstā ir mūsu iekšlietu ministrs. Nu nav saprasts Mareks Segliņš, lai arī cik dikti viņš nav mēģinājis visiem izskaidrot, ko domā. Nesaprasts un nelaimīgs. Dienas ļaunprātīgo žurnālistu upuris. Gandrīz vai jālej līdzjūtības asaras.

Protams, kārtējo reizi patiesībā ir jāpasmaida, un nebūt ne ļoti laimīgā veidā. Segliņš kārtējo reizi ir demonstrējis ... nu, laikam tā būs jāsauc par pārsteidzošu vaļsirdību. "Varbūt daļai sabiedrības nemaz nevajag ministru, kurš saka to, ko domā" -- tā retoriski vaicā iekšlietu ministrs, kurš acīmredzot nav sapratis, ka sabiedrība labprāt dzird valdības ministrus sakām to, ko viņi domā, taču vispirms vēlas, lai attiecīgais ministrs drusku padomātu par to, ko domā, un nevis spļautu pār lūpām pašu pirmo, kas atrodas smadzeņu krokās. "Satraukums", kā ministrs to dēvē, par viņa trokšņaino muldēšanu Atkarīgās Rīta Avīzes intervijā nebija tāpēc, ka Dienai, Delnai vai kādam citam bija kaut kas slēpjams. Satraukums bija tāpēc, ka spēka ministrijas vadītājs atļāvās vienkārši bļaurot un pēc tam par apgalvoto skaidrot, ka kāds kaut kad kaut kur viņam varbūt kaut ko bija pačukstējis austiņā.

Acīmredzot ministrs joprojām nesaprot arī kaut ko citu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Kriminālpolicija nav savstarpēji izslēdzošas instances. Diena nekad ne mirkli nav apgalvojusi, ka KNAB būtu finansējams uz Kriminālpolicijas vai jebkuras citas iestādes rēķina. Nudien tas ir briesmīgi, ka policijai ir jāstrādā, kā to apgalvo Segliņš, "telpās, kur remonts nav veikts divdesmit un vairāk gadu", bet par to ir jāatbild nevis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam vai Dienai, bet gan tiem politiķiem un politikāņiem, kuri minētajos gados ir strādājuši iekšlietu ministra amatā. Atcerēsimies. Tie ir bijuši bezpartejiskie Aloizs Vaznis un Ziedonis Čevers, "Latvijas ceļa" pārstāvji Ģirts Krisovskis un Jānis Ādamsons, "Saimnieka" pārstāvis Dainis Turlais un pēc tam atkal Ziedonis Čevers, TB/LNNK izvirzītais Andrejs Krastiņš un Roberts Jurdžs, veselu trīs gadu garumā pats "Tautas" partijas izvirzītais Mareks Segliņš, "Jaunā laika" pārstāvis Māris Gulbis, Latvijas Pirmo partiju pārstāvošie Ēriks Jēkabsons, Dzintars Jaundžeikars un Ivars Godmanis, un nu atkal Mareks Segliņš. Lūk, kam būtu jāatbild par 20 gadu laikā neremontētām policijas telpām. Nemaz nerunājot par to, ka "satraukums" nebija par to, ka ministrs atbalsta policiju, tas bija par to, ka viņš atļāvās nicinoši muldēt par pretkorupcijas cīņu mūsu valstī. Un "satraukums" ir arī par to, ka kriminālprocesa likuma grozījumus vēlas redzēt likuma aizsardzības iestādes, tie ir grozījumi, kuriem līdzīgi noteikumi veiksmīgi darbojas virknē rietumu valstu, bet vienīgi Mareks Segliņš turpina spītigi izlikties, ka būtību nesaprot, un patiesībā grozījumi ir domāti tam, lai vārdā nenosaukts "miljonārs" varētu dzīvot "Seišelu vai Lieldienu" salā.

Nožēlojami.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja