Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Solīt sola, bet nedara.

Pagājušo piektdien man bija iespēja apmeklēt Jauniešu Rīgas domes (JRD) sēdi, kurā patīkamu pārsteigumu sagādāja tas, cik ļoti entuziastiski ir mūsu jaunieši. Viņiem neviltota interese par aktuāliem jautājumiem un notiekošo pilsētā, turklāt jaunieši ir gatavi ne tikai izteikt savus priekšlikumus, bet arī aktīvi un mērķtiecīgi darboties.

JRD šobrīd ir pārstāvēti vairāku partiju jaunieši, un, kaut arī galvenās vadlīnijās šie jaunieši pārstāv savu partiju nostājas, tomēr debatēs varēja dzirdēt arī pavisam novatoriskas idejas un priekšlikumus, nevis atreferētus partiju vadītāju izteikumus. Protams, cits jautājums ir, teiktajam var vai nevar piekrist, bet domāju, ka jebkurā gadījumā atbalstāmi ir tas, ka jaunieši jau šobrīd raugās uz lietām kritiski, un pamatoti argumentē paši savu, nevis aizgūtu viedokli. Sēdes laikā es vēlreiz pārliecinājos, ka ar mūsu jauniešiem viss ir kārtībā, jo viņi vēlas un var darboties, un mēs varam būt droši, ka jaunā politiķu maiņa būs kvalitatīvāka par tagadējo.

Pārdomas pēc šīs sēdes gan bija mazliet skumjas, jo Rīgas dome savai mazajai maiņai neizrāda īpašu atbalstu un pretimnākšanu kaut vai ar telpas piešķiršanu, nemaz nerunājot par kancelejas precēm un biroja tehniku. Šobrīd jaunieši katru mēnesi meklē telpas augstskolās un citās vietās, lai varētu noturēt sēdes, piemēram, pēdējā sēde notika Kara muzejā. Līdzekļi jauniešiem ir ļoti ierobežoti, jo tie ir atkarīgi no pārstāvētajām partijām, kas, dīvainā kārtā, nav pārāk ieinteresētas savus jauniešus atbalstīt. JRD pārstāvji bija griezušies pie Ušakova kunga, lūdzot iespēju vienu reizi mēnesī izmantot Rīgas domes plenārsēžu zāli vai kādu citu telpu, taču, neskaidru iemeslu dēļ, saņēma atteikumu. Šāda rīcība gan rada lielu izbrīnu, jo JRD darbojas arī Rīgas domes koalīcijas partiju jaunieši, un nav skaidrs, kāpēc Rīgas tēvi nevēlas panākt pretī pat saviem jauniešiem.

Tomēr vēl skumjāk par jauniešu neatbalstīšanu finansiāli, ir tas, ka lielākā daļa Rīgas domes deputātu neinteresējas arī par pašu JRD darbību. Kaut arī jaunieši aktīvi aicina deputātus uz savām sēdēm, piemēram, uz pēdējo sēdi bija ieradies tikai Viņķeļa kungs.

Šeit atkal var novērot deputātu divkosību – no vienas puses tiek aktīvi aicināts atbalstīt jauniešus un motivēt tos darboties, bet reālā situācijā viņi atbalstīti netiek. Vai patiešām cienījamie deputātu kungi nevar atrast vienu stundu mēnesī, lai apmeklētu JRD sēdi, uzklausīt viņu idejas un priekšlikumus, ja jau mēs vēlamies, lai jaunieši būtu motivēti darboties?  Tāpat jaunieši neprasa milzīgus kapitālieguldījumus viņu atbalstam, tikai telpu, kur reizi mēnesī būtu iespējams noturēt sēdi. Netiek prasīta pat telpa, kur jaunieši ikdienā varētu uzturēties – noturēt savas iekšējās sapulces, gatavoties sēdēm u.tml. -, lai gan arī tas, manuprāt, būtu nepieciešams, un nemaz neprasītu tik lielus sarežģījumus.

Es vēlos izteikt lielu atbalstu visu partiju jauniešiem, kas darbojas JRD, un novēlu nepadoties, neskatoties uz grūtībām. Savukārt domes deputātiem gan ieteiktu padomāt par lielāku pretimnākšanu, vismaz ierosināt piešķirt jauniešiem sēžu zāli reizi mēnesī, un mazāk runāt par nepieciešamo atbalstu jauniešiem, bet patiešām tos atbalstīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja