Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tomēr dziļi

Uz nedēļu biju pametis šo valsti. Tā bija tieši tā nedēļ, kurā šī valsts mainījās. Varbūt pat līdz nepazīšanai. Vēl 10.marta rītā šī bija miegaina, nelielu politisko ķīviņu mocīta valsts. Tad, kad atgriezos 17.martā, tā jau bija valsts, kas slīgst dziļā krīzē. Nē, ne valsts slīgst dziļā krīzē. Man rodas sajūta, ka dziļa morāla krīze valda Latvijas sabiedrībā.

Krīze un bezpalīdzība. No vienas puses var lamāt politiķus un lūgt atlaist Saeimu, bet no otras ir skaidrs—ievēlēt pilnīgi savādāku Saeimu būs ļoti grūti. Kāpēc, tāpēc, ka Saeimas deputātu kandidāti ir sabiedrības spogulis. Nav tāda—korumpēta, sabojāta, samaitāta, mantkārīga un ļauna elite, ir tikai cilvēki no mūsu vidus, kuriem dažbrīd tāpat kā mums nav ne morāles, ne ētikas principu! Sabiedrība vairākas reizes pati ir iekritusi „korumpēto un ļauno“ politiķu izmestajos tīklos, „pozitīvisma“ kampaņu raktajās bedrēs un pati noticējusi tiem, kuriem nu gan nebūtu jātic.

Jautājums, vai mēs iekritīsim šajās „lamatās“ vēl un vēl? Vai mēs spēsim adekvāti izvērtēt šo situāciju un brīdī, kad būs nepieciešams pieņemt lēmumu, mēs spēsim pieņemt to pareizo? Ja, atkal atradīsies padsmit procentu cilvēku, kuri ir gatavi balsot par „visu taisnīgo“ un „godīgo“ aizstāvjiem ZZS vai reklāmas iespaidā par „demokrātisko“ Tautas partiju, tad nu mēs šajā krīzē turpināsim slīgt. Piedodiet, bet Saeimas vēlēšanu iznākums pierādīja cik viegli var manipulēt ar sabiedrību Latvijā. Un nu tas tiek darīts atkal (paskatieties Ventspils Naftas sponsorēto reklāmu vakardienas LNT TOP 10 starplaikā). Sabiedrība pati ļauj sev kāpt uz galvas.

Iedzīvotāju inertums un vienaldzība pret politiku grūž šo valsti vēl dziļākā bedrē. Šis ir brīdis, kad neinteresēties par politiku ir nolaidīgi. Tiem, kuri ir Lemberga „stipendiāti“ vai arī tiem, kuri mēģināja „izbīdīt“ grozījumus drošības likumos, ir nepieciešami neaktīvi un neieinteresēti pilsoņi. Viņiem vajag mierīgu dzīvi. Tas nu reiz ir tas, ko mēs viņiem varam neļaut. Tas ir mūsu pienākums!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja