Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Uz iecirkņiem, uz iecirkņiem!

Sestdienas rīts. Pa logu skatoties liekas, ka Rīgas pilsētas centrs ir visnotaļ izslaucīts. Nav jau pārsteigums -- diena pēc ilgiem laikiem rādās vismaz daļēji saulaina, lauki un pludmale sauc, turklāt, cik var spriest no laikrakstiem, šodien daudz ļaužu paredz iestūrēt laulības ostā. Viņiem visiem saku -- Dievs svētī, lai jums jauka dzīve kopā!

Taču arī ceru, ka katrs līgavainis kabatā un katra līgava rokas somiņā būs ielikusi arī pasi, un kaut kādā brīdī iegriezīsies kādā no daudzajiem iecirkņiem, kuros šodien var balsot referendumā par Kalvīša bandas slepeni izlolotajiem drošības likumu grozījumiem. Atcerēsimies, ka šajos grozījumos strīdus objekts bija noteikums, ka parlamenta deputāti slepeniem dokumentiem varēs pielaist klāt ne tikai sevi, bet arī vārdā nenosauktas citas personas. Zinot, ka slepeni dokumenti cita starpā saistās ar likuma aizsardzības darbu, nebija grūti paredzēt, ka okšķerīgāki ļaudis dikti gribētu zināt, kas tajos rakstīts par tādām personām, kā Aivars Lembergs, Andris Šķēle, gribētu zināt, kas slēpjas zem jēdziena "stipendiāts" (lai gan pilnīgi pievienojos kolēģim Askoldam Rodinam, kurš raidījumā "Skats no malas" pareizi pateica, ka šos cilvēkus saukt par stipendiātiem ir muļķīgi, viņi patiesībā ir kukuļnēmēji). Tas, ka tik plaši atvērt pieeju slepeniem dokumentiem apdraudētu valsts drošību NATO kontekstā, par to valdošajai bandai bija gluži vienalga. Kāda drošība, ka tik naudas maisiem nekas nekait. Šodien tautai jautāts, vai tā atbalsta šo cinisko noteikumu atcelšanu, tātad -- pareizā atbilde abos jautājumos ir "PAR" -- par atcelšanu.

Ir, protams, arī otra lieta, šodien arī notiek balsojums par prastu politikāņu bezkaunību. Drošības likumu grozījumi tika pieņemti Ziemassvētku un jaunā gada brīvdienu laikā, acīmredzot cerot, ka neviens nepamanīs. Kalvīša "Tautas" partijas arogance izpaudisies arī citādi -- premjerministra biroja vadītāja pārtapšana par "neatkarīgu trešo personu" priekšvēlēšanu laikā, pārliecība, ka kāpu zonas nav aizsargājamas, un galvenokārt pārliecība, ka 2006. gada Saeimas vēlēšanās iegūtais rezultāts ļauj darīt da jebko un da jebkurā brīdī. Šodien balsojot par noteikumu atcelšanu -- it īpaši, tāpēc, ka šodien avīzē Dzintars Jaundžeikars jau brīdina, ka pie šī jautājuma politikāņi taisās atgriezties -- tauta pateiks, ka tā nu gluži nav, un tā nedrīkst. Turēsim visi īkšķus par tiem, kuri šodien laulāsies, turēsim īkšķus par visiem tiem, kuri baudīs dzīvi pie dabas krūts (lai viņi nebrauktu dzērumā, lai viņi nelektu ūdenī ar galvu pa priekšu, u.tml.), un turēsim īkšķus par to, lai šodien pusmiljons Latvijas pilsoņu dodas uz iecirkņiem un parāda, ka arī tautai šādos jautājumos ir kas sakāms. Uz iecirkņiem!

Pilns iecirkņu saraksts ir atrodams Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā: www.cvk.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja