Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai Birks patiešām grib sēdēt zālē?

Beidzot Rīgas mērs Jānis Birks ir apbrīnojami konstruktīvs un „dzirdīgs” palicis Jaunā laika idejām! Tikko JL iesniedz Rīgas domē saskaņošanai dokumentus par akcijas „Par zāli!” rīkošanu , kuras laikā aicinās iedzīvotājus parakstīties par rīdzinieku tiesībām sēdēt zālē, tā Rīgas mērs momentā ir iesaistījies akcijā „Sēžam zaļi” un ir piekritis eksperimentālā kārtā uz nedēļu atcelt aizliegumu sēdēt zālē! Nu tiešām zaļi brīnumi!

Arī Kalnkaziņš nu ir ar mieru uz nedēļu pieciest „cilvēku zemo kultūras līmeni un nekārtības, ko viņi atstāj aiz sevis, atpūšoties brīvā dabā”. Tie esot vienīgie iemesli, kādēļ Kalnkaziņš atbalsta šādu aizliegumu sēdēt zālē.

Viss notiek, tikai Rīgas skolēnu domes pārstāvji nemaz nesaprot, ka lielie Rīgas kungi arī šogad, tāpat kā pagājušajā gadā, neko negrasās mainīt pēc būtības – viņi nedomā atcelt aizliegumu sēdēt zālē. Tas viss tiek rīkots tādēļ, ka JL iesniedza pieteikumu atļaujas saņemšanai akcijas rīkošanai un kāds (mēra birojā?) nolēma, ka nedrīkst ļaut tiem opozicionāriem rīkoties, ka jāņem pašiem, lasi mēram Birkam, stūre rokās un jādodas „pasēdēt zaļi”!

Līdz šim no Birka puses nebija jūtama ne mazākā vēlme atcelt aizliegumu sēdēt zālē. Nekāda reakcija nesekoja uz pagājušajā gadā savāktajiem Rīgas skolēnu domes 7000 parakstiem, lai atceltu šo aizliegumu! Tāpat uz maniem jautājumiem domes prezidijā, ka vajag aizliegumu atcelt, Birka kungs vienmēr atbildējis noraidoši. Kādēļ lai viņš pēkšņi būtu mainījis savu nostāju?

Bet varbūt es tomēr kļūdos, un Rīgas mērs tiešām ir beidzot izpratis šo zaļo kustību un ideju, jo tā nav tikai sēdēšanas lieta, tas ir jautājums par brīvību un to, kā mēs izprotam šo sabiedrības brīvības ideju, jo aizliegumi, brīvības izpratni nevairo. Un ja tā ir, es piedāvāju – „metam kauliņus kopā” – mēs no JL „paSēžam zaļi!” un TB/LNNK ar mēru priekšgalā piedalās akcijā „Par zāli!” Un beigu beigās visi kopā atceļam aizliegumu par sēdēšanu zālē. Jo tas jau ir tas būtiskākais.

Jo mēs taču vienādi izprotam šo zaļo ideju, Birka kungs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja