Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai Rīgā arī taupības budžets?

Kamēr valdība lēmusi par 10% samazināt valsts aparātā strādājošo skaitu, tikmēr tepat galvaspilsētā cita iestāde – Rīgas dome -  mierīgi čubinās uz priekšu,  it kā viss būtu pa vecam. Un pa vecam,  tas nozīmētu, ka būs  pieaugums pilsētas budžetā kā katru gadu. Līdz šim tas ļāva īpaši nesaspringt ar tēriņu ierobežošanu – gluži otrādi varēja šur tur ‘’piešaut klāt’’.

Jau vienā no saviem  blogiem rakstīju, ka budžetam nav vīzijas. Šoreiz par iespēju taupīt. Jo jādara tas būs. Jau tagad mērs ir izdevis rīkojumu budžeta izdevumus plānot ne lielākus kā šogad. Bet ar to nebūs līdzēts, jo,  piemēram, zināms, ka  ‘’Rīgas Satiksme’’ prasa 20 miljoniem latu vairāk ( salīdzinot ar šī gada budžetu). Vēl  komunālo maksājumu pieauguma dēļ būs jāpalielina pabalsti, vēl mēļo par 3 miljonu solījumu profesionālajam sportam!(Interesanti kurš varēja šādu solījumus dot?) Tātad kādam šī nauda būs jānoņem. Kam? No mēra puses ne ziņas, ne , miņas par to. Tikai tas, ka iesaldēs deputātu algu. Tas ir pareizs solis. Tikai ne jau tur slēpjas lielākais ieguvums. Kāpēc arī domē nevarētu par 10% samazināt darbinieku skaitu? Vai tāpēc ciestu darba kvalitāte Komunālajā departamentā, kur,   pašlaik strādā 178 darbinieki? Vai Kultūras departamentā, kurā strādā  77 darbinieki,  plus vēl 65 cilvēki Rīgas kultūras aģentūrā? Vai tiešām Saimniecības pārvaldē vajadzīgi 92 darbinieki? Un Juridiskajā pārvaldē 26, ja katrā departamentā ir savs Juridiskais birojs un domi tiesā parasti pārstāv kāds algots jurists no ārpus domes esoša biroja? Tādi jautājumi parādās ne viens vien.

Piedāvāju ne tikai šādu risinājumu vien. Lai likvidētu funkciju dublēšanos un taupītu līdzekļus varētu apvienot Komunālo un Īpašumu departamentus, kā arī Vides un Attīstības departamentus. Jau ir izskanējusi informācija, ka, apvienojot divus departamentus varētu  ietaupīt 400 000 latu, tātad apvienojot vēl divus varētu sanākt 800 000 latu ietaupījums.

Vēl priekšlikumus? Trīs vicemēru vietā var iztikt ar vienu. Vai arī vicemēri vienlaikus varētu būt  komiteju vadītāji. Un ietaupīti tiek trīs komiteju vadītāju biroju izdevumi.
Apskatāmies uz jaundibinātajiem pašvaldības uzņēmumiem. SIA ‘’TIA’’ domāju ir likvidējams. Gan jau 114 darbinieku lielais Satiksmes departaments tiks ar šiem pienākumiem galā.

Vēl priekšlikumi? Ir! Bet vajag izpildīt kaut vai jau minētos.

Vajag tikai rakt, kā teicis, klasiķis. Protams, ja ir vēlme nonākt pie kāda rezultāta, nevis, tikai ‘’pazīmēties’’. Ja jau valdība kaut ko samazina, tad arī Rīgas domei vajadzētu vismaz mēģināt.

Ir vajadzīga politiska griba.

Birka kungs, šie nav vienīgie priekšlikumi, kur ietaupīt līdzekļus. Ja rīkosieties, Jaunā laika atbalsts Jums ir garantēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja