Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai svēts ir tikai tas, kas miris?

Nesen no kolēģiem – Rīgas domes drošības un kārtības komitejas deputātiem, saņēmu aicinājumu izveidot darba grupu Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu īpašas teritorijas nolikuma izstrādei. Šāds ierosinājums savukārt radies Rīgas Politiski represēto biedrībai, kas pirms kāda laika pašvaldībai lūdza izskatīt jautājumu par skrituļošanas un citu bērnu izklaides pasākumu aizliegšanu pie Brīvības pieminekļa.

Es piekrītu, īpašas kārtības teritorijas nolikums būtu jāizstrādā gan. Lai arī es patiesi cienu šos cilvēkus un pievienojos viņu viedoklim par Brāļu kapiem, attiecībā uz Brīvības pieminekli, man ir cits viedoklis. Brīvības piemineklis ir viena no latviešu tautas svētvietām – par to diskusiju nav un nevar būt. Tomēr, manuprāt, svētvietas nedrīkst kļūt par mirušām, ar augstu žogu apjoztām teritorijām, kurām drīkst tikai svētsvinīgi tuvoties ar ziediem vai karogiem rokās. Savu tautas vēsturi un mūsu tautas atzītās vērtības, kas ir mūsu valsts pamats, mēs saviem bērniem varam mācīt nevis kārtējo reizi kaut ko aizliedzot, bet gan stāstot, skaidrojot, ieinteresējot un tādējādi radot cieņu pret savu tautu un valsti.  Es nesaredzu neko sliktu tajā, ka ikdienā pie Brīvības pieminekļa pulsē dzīvība, ka šeit satiekas draugi, kāds kādu bildina, notiek kāds pasākums vai koncerts. Es nesaskatu neko sliktu arī tajā, ka te tiek dots starts kādām skriešanas sacensībām vai velomaratonam. Turklāt teritorijā pie Brīvības pieminekļa ir spēkā visi tie paši kārtības noteikumi kā visā pilsētā, un ikviena pienākums ir tos respektēt. Es ticu, ka jaunieši, kuri pavada savu brīvo laiku kopā ar saviem domubiedriem pie Brīvības pieminekļa, apzinās, ko drīkst un ko nedrīkst, bet, ja kādam vecāki vai skolotāji nav spējuši iemācīt attiecīgas manieres, tad ikvienam no mums ir tiesības aizrādīt. Un nevajag vien šausminoties paiet garām un pēc tam skaļā balsī kliegt - kādi tie mūsu jaunieši!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja