Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valsts pamats – cilvēki novados

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien, 3.maijā, Latvijas Universitātē, atklājot starptautisko konferenci "1990.gada 4.maija Latvijas Neatkarības deklarācija: starptautiskie un iekšpolitiskie aspekti" atklāšanā, izvirzīja četrus uzdevumus valsts attīstībai. Viņš arī nosauca četrus galvenos Latvijas resursus, tie ir: cilvēki, zeme, meži; jūra.

Prezidents uzskata, ka, pirmkārt, ir „jānostiprina valsts pamati". "Latvijas valsts pamats ir cilvēki, šīs valsts pilsoņi, kas piedzimst, izskolojas un nav spiesti lielā skaitā doties prom no savas dzimtenes. Bez Latvijas tautas nav Latvijas valsts!" atgādināja prezidents.

Varu tikai piekrist mūsu prezidenta teiktajam. Latvieši ir gudra tauta, un tā spēs atkal izveidot stipru valsts pamatu. Es ļoti ceru, ka mūsu politiķi uzklausīs prezidenta viedos vārdus un sāks domāt , kā nodrošināt Latvijas iedzīvotāju ar darbu savā valstī, kā izmantot jauniešu un studentu enerģiju Latvijas uzplaukumam.

Man ir grūti saprast, kāpēc „sociālisma laikā” gribēja un spēja domāt par to, kā piesaistīt jaunos speciālistus reģioniem, un kāpēc pēdējos 20 gados valstij šādas politikas nav.

16.martā, piedaloties Bārtas grāmatu svētkos Grobiņas novadā, satiku tik daudz enerģisku un gaišu cilvēku! Bārtas pamatskolā varbūt nav eiroremonta visās telpās, bet skolas direktore un Bārtas ļaudis izstaroja tādu sirdssiltumu un apņēmību strādāt savam novadam, kādu lielpilsētās bieži nevar sajust.

Reģionos dzīvo un strādā brīnišķīgi cilvēki, kurus savā laikā tur piesaistīja tās pašas „sociālisma” laika decentralizācijas programmas. Runāju ar Grobiņas novada deputātu, kurš atcerējās, ka pats kā jaunais speciālists sācis savas darba gaitas Bārtā, lielā mērā pateicoties tā laika studentu atbalstprogrammām. Jaunajiem speciālistiem piedāvāja dzīvokli, malku par brīvu apkures sezonai un vēl dažādus „bonusus”. Tā viņš Bārtā iesakņojās, izveidoja ģimeni un droši vien ir paveicis daudz labu darbu, ja jau bārtinieki ievēlējuši viņu par deputātu.

Vai tad tā ir valstiska pieeja, ja mēs par sociālā budžeta līdzekļiem audzinām, skolojam, nodrošinām ar veselības aprūpi savu iedzīvotāju, bet pēc tam nevēlamies viņu noturēt Latvijā savas valsts attīstībai. Nedarām neko, lai jaunieši vēlētos strādāt savā dzimtenē, lai maksātu nodokļus valstij un savu vecāku pensijai.

Mums ir daudz gudru cilvēku, bet diemžēl nav patriotiskas un uz visas valsts līdzsvarotu attīstību vērstas politikas! Bet tieši Latvijas iedzīvotājs ir Latvijas valsts pamats un ne tikai Rīgā, bet visā valsts teritorijā! Jo ātrāk mēs to sapratīsim un sāksim strādāt šajā virzienā, jo ātrāk nokļūsim pie pārticības valstī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja