Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vecums Visvaldim Lācim nav šķērslis

Valsts svētkos, 4. maijā, 85 gadus vecais Saeimas deputāts Visvaldis Lācis, kurš kā partijas "Visu Latvijai!" kandidāts startē Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Murjāņos veica 20 km pārgājienu, bez atpūtas nosoļodams šo distanci trīs stundu un 16 sekunžu laikā.

Pēc šā pārgājiena, ko V. Lācis intervijā "Latvijas Avīzē" bija apsolījis "visiem, kas arī turpmāk iebildīs pret Lāča gadiem", Murjāņu sporta ģimnāzijas komisija – Murjāņu sporta ģimnāzijas direktora vietnieks sporta darbā Aldis Teteris, sporta ārsts Ilgonis Zemītis, treneris Broņislavs Ļaksa – izsniedza viņam apliecinājumu, kurā ar parakstiem apstiprināta deputāta nosoļotā distance un maršrutā pavadītais laiks, kā arī V. Lāča asinsspiediens – "pirms distances 140/80, pēc distances veikšanas 180/60, pulss 104/min. Pēc 15 minūtēm pulss 100/min, asinsspiediens 130/80".

Šā sportiskā pasākuma mērķi V. Lācis skaidro tā: "Kad es vēl biju 9. Saeimas deputāta amata kandidāts, žurnālists Kārlis Streips savās TV pārraidēs kritizēja manu vēlmi kļūt par Saeimas deputātu, teikdams, ka darbībai Saeimā es esot par vecu. Parlamentā iekļuvis, es četrreiz apmeklēju basketbola treniņus, kur dalībnieki bija uz pusi jaunāki par mani. Bez atpūtas vienu stundu es skrēju, lēcu, driblēju bumbu utt. Kad, nelaimīgi krītot, savainoju Ahilleja cīpslu, biju spiests treniņus sporta zālē pārtraukt. Es nekad nelūkojos papīros, kad runāju no Saeimas tribīnes par dažādiem jautājumiem, kuros ir skaitļu virknes. Tomēr joprojām mani nelabvēļi internetā sludina, ka es esot par vecu, lai darbotos Eiropas Parlamentā. Es izsaku cerību, ka viņi tagad kļūs pieklājīgi."

Andris Kalns, "Latvijas Avīze"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja