Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Virtuālā vide un slikti audzināti Latvijas iedzīvotāji: Stāsts par Lieni

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Pagalam netīkama ziņa šodien Dienā (un, ja kas, vakar vēl plašākā izklāstā Latvijas Avīzē, kas Dienā nav atzīts ne ar vārdu) par meiteni, kura tika "izēsta" no Ziemeļvalstu ģimnāzijas. Lasītāji zinās, ka meitene tika pakļauta gandrīz prātam neaptveramiem uzbrukumiem portālā Draugiem.

lv (portāla nosaukums šajā kontekstā izklausās visnotaļ ironisks). Viņa (_Dienā_ Liene, _Latvijas Avīzē_ Valentīna) apsaukāta visrupjākajos vārdos, un rezultātā viņa bijusi spiesta mukt atpakaļ uz Līvāniem, kur dzīvo viņas vecvecāki. _Diena_ ziņo, ka klases biedri Draugos par šo "uzvaru" tīksminoties joprojām.

Man, protams, nav nekādu zināšanu par mikroklimatu, kāds pastāv Ziemeļvalstu ģimnāzijā, un tāpēc nevaru spriest, cik lielā mērā notikušajā ir vainojama skolas direktore vai klases audzinātāja. It kā jau pēdējai tomēr būtu bijis jāpamana, ka klasē ir viena meitene, kura šķietami ir kļuvusi par citu bērnu uzbrukumu upuri, bet to nevaram zināt. Tiesa, pārdomas raisa Dienas ziņa, ka skolā strādājot arī "psihologs un divi sociālie pedagogi." Laikam jau ļoti iespējams, ka Liene/Valentīna vienkārši pie viņiem neaizgāja. Papildu visam, ko viņai nācās uzklausīt no klasesbiedriem, vārdu "stukače" viņa droši vien negribēja dzirdēt.

Uzmanību tomēr piesaista kas cits, proti -- visnotaļ nekontrolētā vide, kura saucas Internets. Mani nošokēja Dienas rakstā paustā atziņa no portālā Draugiem pārstāvja -- portāls sūdzības par ne tādu uzvedību saņemot 2000 (!) reizes dienā (!!!!). Tādā gadījumā ir pilnīgi saprotams, ka uzbrukumi pret meiteni varēja turpināties ilgu laiku un acīmredzot turpinās vēl joprojām. Portāla pārstāvim ir taisnība, ka savā Draugu lapā cilvēks pats var dzēst netīkamus ierakstus un bloķēt to autorus. Taču pirms dzēst, ierakstu tomēr cilvēks apskatās. Man pašam Draugos ir gadījies ne viens vien dabas bērns, kuram šķiet interesanti, mani apsaukāt ar ļoti nesmukiem vārdiem. Varu pateikt precīzi, man tur ir bloķēti 32 radījumi. Taču es esmu viens, manī šādi ļaudis drīzāk izsauc nožēlu par to, ka viņiem galvā smadzeņu vietā svilpo vējš. Pusaudze meitene tomēr visticamāk ir daudz vieglāk ievainojama būtne, un man viņas ir ļoti žēl. Protams, nav izslēdzama iespēja, ka konfliktā daļēji bijusi vainīga arī Liene/Valentīna, bet, ja ticēt tam, ko par viņas "biedru" izturēšanos raksta avīzes, tad jebkuru vainu viņa jau ir izpirkusi ļoti sen.

Un tāpēc patiesībā lielākais jautājums ir to bērnu vecākiem, kuri Draugos atļāvās lietot pilnīgi necenzētu valodu, lai neteiktu vairāk. Kā īsti šie bērni ir audzināti? Arī šeit V-Dienā šad tad uzrodas kāds, kuru acīmredzot nav audzinājis neviens, jo lielākoties mūsu portāla lasītāji tomēr neatļaujas uzrakstīt rupjības un klaji vulgārus tekstus. Ļoti ceru, ka ne vienā vien mājā un dzīvoklī šajās dienās ir notikusi ļoti nopietna saruna starp Lienes/Valentīnas "biedru" un viņa vai viņas vecākiem. Un vēl vairāk, ceru, ka Ziemeļvalsts ģimnāzijā direktore, klases audzinātāja, psihologs un divi sociālie pedagogi dara visu iespējamo, lai pārliecinātos, ka šāds briesmīgs gadījums vairs neatkārtosies.

Veiksmīgu visiem dienu!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja