Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlera stundai tuvojoties

Kad pirms diviem ar pusi mēnešiem pēc iespaidīgās tautas sanākšanas Doma laukumā Valsts prezidents uzstādīja Saeimai un arī Godmaņa valdībai ultimātu, bija zināms gandarījums tiem, kam nav bijis vienalga, kas šajā valstī notiek. Tiem, kuri ar lietussargiem pulcējās pie Saeimas, kuri balsoja referendumos par drošības likumiem un Satversmes grozījumiem. Un gandarījuma sajūtu nemazināja tie, kuri tautas skaidri pausto vēlmi gribēja noslāpēt ar Vecrīgas plīstošajiem stikliem. Tas bija tad, janvāra vidū.

Tagad nepilnu triju mēnešu laikā šķietami esam nonākuši triju gaismas gadu attālumā no sajūtām, kas bija janvārī. Tik daudz kas ir noticis pa šo laiku. Esam tikuši pie jaunas valdības, kurai, patiesību sakot, bija jānāk jau tad, kad varas groži otro reizi tika uzticēti Godmanim. Mūsu valsts ir gandrīz sabrukusi finansiāli, un gala tam neredz. Tik daudzi no mums ir izrādījušies lieki šai sabiedrībai un valstij, vienā jaukā dienā atrodoties uz ielas, bez darba.

Un tāpēc no Zatlera un viņa padomdevējiem es gaidu ne tik daudz izrēķināšanos ar šo Saeimu (kura, būsim godīgi pret sevi un citiem, ir labojusies), bet skaidru vīziju, kas notiks ar šo valsti un nāciju. Vai mēs spēsim tikt ārā no Nāves ēnā nācijas lāsta, kur izšķirošā situācijā vadāmies nevis pēc cilvēcības principiem, bet velkam lozes par tiesībām izdzīvot, vai arī paliksim nolemti, neraugoties uz 1.maijā svinamo piecgadi Eiropas Savienībā.

Pieci gadi ES, kur tikām aiz ausīm ievilkti, nevis patiesi bijām tam gatavi (jo, būsim godīgi, 15 gadu laikā nevar atgūt to, kas zaudēts 50 gados) ir labs atskaites punkts, labs brīdis izvērtēt, no kurienes nākam un kurp ejam. Kādēļ teju 20 gadus pēc neatkarības atjaunošanas mūsu valsts irst no visām malām un nevienā jomā, lai kur arī nelūkotos, nav kārtības, ko krīzes uzšķērdumā tik apstulbinoši skaidri var redzēt. Ko mēs esam darījuši visu šo laiku, ja neesam spējuši sakārtot izglītības sistēmu, veselības aprūpi? Mēs taču esam valsts ar tikai mazliet vairāk nekā 2 miljoniem iedzīvotāju, no kuriem visi nav ne skolēni, ne pensionāri, ne hroniski slimi, ne pabalstu saņēmēji, kas nozīmē, ka katra šī joma skar tikai simtus tūkstošus cilvēku, un pat ar tādu apjomu 20 gados neesam spējuši tikt galā. Kas mūs ir vadījis visus šos gadus, kas ir bijusi mūsu vadzvaigzne?

Es par to domāju katru dienu un meklēju atbildi sarunās ar saviem tuvākajiem, jo man vajag pie kā pieķerties, lai izietu cauri šīm grūtībām mūsu valstī, lai savam bērnam es varētu pateikt, kāda ir jēga dzīvot šajā valstī, šajā vietā zem saules.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja