Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

2010.gadā gaidāmie mūzikas albumi: "U2", "Radiohead" un citi

Par godu 2009.gada pēdējām dienām izveidoti jau neskaitāmi dzirdēto albumu topi un pārskati, tāpēc portāls Diena.lv nolēma ieskatīties nākotnē un palūkoties, kuras grupas plāno izdot jaunus albumus 2010.gadā. Paturot prātā, ka ne vienmēr visi plāni realizējas dzīvē, tomēr varam sākt noskaņoties jauniem muzikāliem atklājumiem.


Viens no interesantākajiem nākamgad apsolītajiem albumiem – īru grupas U2 “Songs of Ascent”, kurā līdz ar citām tikšot iekļautas 2009.gadā izdotā “No Line On Horizon” netikušās dziesmas. Kā decembra beigās laikrakstam “Irish Independent” pastāstījis Bono, albums varētu iznākt 2010.gada jūnijā, jau novembrī grupa pavadījusi divas nedēļas ierakstu studijā. Sarunā ar žurnālu “Rolling Stone” Edžs pieļāvis, ka tajā varētu tikt iekļauta “Kingdom Of Your Love”- U2 360 turnejas ievaddziesma.


Domājams, liela daļa mūzikas cienītāju būs sajūsmā, ja apstiprināsies ģitārista Eda O’Braiena izpļāpātais žurnālam "NME", un “Radiohead” jaunais albums 2010.gadā iznāks – jo īpaši tādēļ, ka grupas dalībnieki pietiekami bieži pēdējā laikā izteikušies par iespējamu muzikālās darbības pārtraukšanu.


Turpinot tendenci dziesmas vispirms izplatīt virtuāli, jauno albumu pamazām jau sākuši pasniegt “The Smashing Pumpkins” – viņu interneta mājaslapā jau atrodama pirmā dziesma no  topošā albuma “Teargarden by Kaleidyscope”, pārējās – tuvāko mēnešu laikā.


Savu trešo studijas albumu 2010.gadā plāno izdot animētie ķinķēziņi “Gorillaz” – kā intervijā “The Guardian” atklājis virtuālās grupas idejiskais tēvs Deimons Albams, tā tapšanā varētu piedalīties vairāki pazīstami mūziķi, to skaitā Lū Rīds un Snoop Dogg. Izdevēji “EMI” jau paziņojuši, ka albums varētu tikt izdots līdz 2010.gada martam.  


Jauniem muzikāliem sasniegumiem gatava arī Britnija Spīrsa – maijā tikšot izdots jauns, pēc kārtas septītais studijas albums, apstiprinājusi ierakstu kompānija “Jive”. Interesanti, ka šī albuma tapšanā piedalīsies arī Makss Martins, kurš sarakstīja dziesmu “… Baby One More Time” – tieši tā padarīja Britniju par pasaules mēroga zvaigzni. Pavasarī var gaidīt arī kāda cita popmūzikas “skandālista” albumu – aprīlī iznākšot Eminema “Relapse 2”, kas tiekot veidots kopā ar 50 cent, vismaz tā pats hiphoperis stāstījis kādai Amerikas vietējai radiostacijai. Pa albumam sola arī MTV laureāte Bejonsē un no jauna apvienojusies grupa “Sugababes”. Parādījušās arī baumas, ka pie jauna muzikālā materiāla strādājot Madonna, turklāt jaunajā albumā viņa apvienosies ar Deividu Guetta, taču oficiāli šīs ziņas vēl nav apstiprinātas. Albums būšot arī Avrilai Lavinjai, šoreiz – akustiskāks, turklāt tajā būs iekļautas četras dziesmas, ko Avrila sarakstījusi vēl tīņa gados.


Pie jauna albuma, par spīti grupas dalībnieka Stīvena Geitlija aiziešanai mūžībā, darbu turpina puišu grupas “Boyzone” dalībnieki, norādot, ka albums “Together & Forever”, kas iznāks 8.martā, būs veltīts Geitlijam. Ierakstā tiks izmantota viņa balss, muzikālo materiālu albumam rakstījis arī Mika.


2010.gadā tiks izdoti arī numetal veterānu albumi – “Limp Bizkit” piesolījuši albumu “Golden Cobra”, savukārt “Linkin Park” pagaidām vēl tur sveci zem pūra, vienīgais, kurš publiski izpaudies par topošo albumu, ir Maiks Šinoda. “Korn” albums varētu iznākt jūnijā, kā to pagaidām raksturojis vokālists Džonatans Deiviss, albums būšot “vienkāršs”.


Jau tagad darbu pie jauna albuma uzsākuši “Red Hot Chilli Peppers”, kā žurnālam “Clash” pastāstījis bundzinieks Čads Smits, albums varētu tikt pabeigts “kaut kad nākošgad”.


Nākamgad gaidāms arī plašs klāsts smagākas mūzikas cienītājiem – uz 2010.gadu izdošana atlikta Roba Zombija topošajam albumam “Hellbilly Deluxe 2 – Noble Jackals, Penny Dreadfuls And The Systematic Dehumanization Of Cool”, raksta žurnāls “Metalhammer”. Trents Reznors apsolījis, ka, par spīti atvadu turnejai, fani tomēr 2010.gadā varēšot sagaidīt jaunus ierakstus, turklāt ne tikai zem “Nine Inch Nails” zīmes. Jaunu albumu, kuram darba nosaukums vēl “TBA”, sola “Morbid Angel” – šis būs pirmais studijas albums pēc 7 gadu pārtraukuma. Jaunu albumu, kā arī turneju, apsolījis Edijs Van Halens. Joprojām nerimstas vācieši “Scorpions”, kuri nākamgad piedāvās jaunu albumu sadarbībā ar zviedru producentiem, kā arī “Accept”, protams, bez Udo Dirkšneidera. Jūnijā varētu iznākt arī “Testament” albums. Jaunus ierakstus sola arī “Iron Maiden”, “Motorhead” un “Judas Priest”.


Protams, šis ir tikai ieskats tajā, ko atnesīs 2010.gads – turklāt jāpatur prātā, ka mūziķu plāni var mainīties, vērts atcerēties nu jau par rekordistiem albuma izdošanas atlikšanā uzskatāmos “Guns’N’Roses”  un viņu “Chinese Democracy”. Šajā ieskatā apkopota tikai neliela daļa no tā, ko nākamgad mums piedāvās mūzikas ierakstu industrija, un gribētos noticēt, ka muzikāli brīnumi pavisam noteikti sagaidāmi arī 2010.gadā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja