Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

2011.gadā Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Musiqq

Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kas 2011.gada maijā norisināsies Vācijas pilsētā Diseldorfā, pārstāvēs liepājnieki „Musiqq” ar dziesmu „Angel In Disguise”.

Eirovīzijas nacionālajā atlasē sestdien, 26.februārī Ventspils teātra namā „Jūras vārti” startēja vienpadsmit dziesmas, taču superfinālā sacentās trīs – līdz ar uzvarētājiem „Musiqq” arī dziedātāja Laura Reinika sacerētā un izpildītā dziesma „Banjo Laura” (2.vieta) un apvienības „Pieneņu vīns” kompozīcija džeza noskaņās „You Are” (3.vieta).

Eirodziesmu ieskandināja Jolanta Strikaite ar dziesmu „I Feel Pretty” – pazīstamo melodiju no Leonarda Bernšteina mūzikla „West-Side Story”, pēc priekšnesuma viņa kopā ar Valteru Frīdenbergu nodevās vakara vadītājas pienākumiem, savukārt Uģis Joksts ziņoja no aizkulisēm. Vakara gaitā uzstājās vairāki viesmākslinieki, to skaitā grupas "Labvēlīgais tips" un "Re:public".

Eirodziesmas žūrijā darbojas mediju eksperte Sandra Veinberga, Radio SWH vadītājs Jānis Šipkevics, Eirodziesmas projekta ilggadējā vadītāja Iveta Lepeško, Muzikālā teātra 7 direktors Aigars Dinsbergs, mūziķis Juris Sējāns, producents Aivars Hermanis un komponists Boriss Rezņiks.

Nacionālās atlases dalībniekus apbalvoja arī Eirodziesmas projekta sadarbības partneri – Ventspils simpātiju balvu saņēma „Musiqq”, laikraksta „Neatkarīgā Rīta avīze” lasītāju balvu – Ivo Grīsniņš-Grīslis, savukārt Radio SWH piešķīra iespēju ierakstīt dziesmu grupai „Triānas parks”, kura pēdējā brīdī izstājās no sacensības vokālistes slimības dēļ, kā arī 3 stundu gara koncerta tiešraides iespēju Radio SWH ēterā grupai „Musiqq”.

56. Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Vācijas pilsētas Diseldorfas Esprit arēnā. Pusfināli notiks 10. un 12. maijā, bet fināls 14.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja