Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Baroka mūzikas dienās Rēzeknē viesosies jodelētājs Kristiāns Cenders

Festivāla Baroka mūzikas dienas Rēzeknē ietvaros viesosies modernās jodelēšanas meistars, vokālais akrobāts Kristiāns Cenders (Šveice), informēja festivāla pārstāve Edīte Husare.

Kristiāns Cenders Latgales vēstniecībā Gors piedalīsies muzikālajā pastičio “Re:Frics” 9. septembrī, uzveduma koncertversijā 11. septembrī un sniegs dziedāšanas meistarklasi 10. septembrī.

Festivāls Baroka mūzikas dienas Rēzeknē notiek no 5. līdz 11. septembrim.

Šveicietis Kristiāns Cenders (Christian Zehnder) ir savas balss virtuozs, kurš pats rada mūziku, sākot no Alpu tradicionālajai līdz džeza un laikmetīgajai mūzikai. Piedalīšanās festivālā Baroka mūzikas dienas Rēzeknē Kristiānam Cenderam būs otrā viesošanās reize Latvijā. Pirms tam viņš 2010. gadā jaunās mūzikas festivālā Arēna ir sadarbojies arī ar Latvijas Radio kori.

Kristiāns Cenders ir īpašu seno dziedāšanas tehniku virtuozs. Pirms klasiskā baritona dziedāšanas studiju beigšanas ar Rafaelu Labaku (Raphael Laback), studējis džeza ģitāru. Turpmākā apmācība virstoņu dziedāšanā ar Tokni Nonaku (Tokne Nonaka) un Danielu Prito (Daniel Prieto) noveda pie brīva, neverbāla stila dziedāšanas un tikai viņam raksturīga unikāla mūzikas kosmosa, kas bieži ir uz robežas starp sniegumu un muzikālu teātri.

Īpaši interesanta būs Cendera piedalīšanās 9. septembra Šveices–Latvijas kopprojektā Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē, Gasparam Fricam veltītajā muzikālajā uzvedumā, pastičio Re:Frics, kuru Baroka mūzikas dienās Rēzeknē veido Bāzeles senās mūzikas grupa Kesselberg Ensemble un Latgales vēstniecība GORS, sadarbojoties ar Šveices māksliniekiem – jau pieminēto dziedātāju un komponistu Kristiānu Cenderu, semplu mākslinieku Vincentu Flikigeru (Vincent Flückiger), tango grupas Plant-T dejotājiem Lionelu Vircu (Lionel Wirz) un Liju Džeikeri (Lia Jeker), un ar latviešu radošo grupu – režisori Māru Zaļaiskalns, tērpu mākslinieci Ināru Apeli, scenogrāfi Dainu Salmiņu un gaismu mākslinieku Ervīnu Šaicānu.

Muzikālajā pastičio savīsies senā un mūsdienu mūzika, šveiciešu tradicionālā dziedāšana un tango deja, lai kopā atklātu jaunu skatu uz šī gada festivāla centrā esošo Šveices komponistu Gasparu Fricu (Gaspard Fritz).

Re:Frics koncertversija 11. septembrī 18.00 būs klausāma arī Latvijas Radio 1. studijā un tiešraidē Latvijas Radio 3.

10. septembrī ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties Kristiāna Cendera vadītajā virstoņu dziedāšanas meistarklasē, pēc kuras varēs noskatīties dokumentālo filmu ar K. Cendera piedalīšanos Dzimtenes skaņas(Heimatklänge).

Ieeja meistarklasē un uz filmu ir bez maksas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja