Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Skaņu Mežā ar lāzeru-mūzikas priekšnesumu uzstāsies Monolake

11. oktobrī mūzikas namā Daile nepieradinātās mūzikas festivāla _Skaņu Mežs’2014 _ietvaros ar iespaidīgu lāzeru/skaņas priekšnesumu uzstāsies Roberts Henke jeb Monolake, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Henkes priekšnesums Lumière tiks īpaši pielāgots koncertzāles telpām, un tā ietvaros dzīvajā režīmā tiks izpildītas trīsdimensionālas lāzeru animācijas, kā arī ar tām sinhronizēta ritmiska elektroniskā mūzika.

Roberts Henke ir mūziķis, mākslinieks un programmētājs, kas strādā un dzīvo Berlīnē – viņš ir pazīstams kā ambientās mūzikas un abstraktā tehno projekta Monolake vadītājs, kā arī viens no galvenajiem mūzikas producēšanas programmas Ableton Live izstrādātājiem (programma mūsdienu mūzikas industrijas paradumus mainījusi līdz nepazīšanai, savukārt Monolake ieraksti kritiķu un entuziastu starpā tiek atzīti par sava žanra klasiku). Henkes panākumi ar Ableton nodrošinājuši viņa mākslai zināmu neatkarību no komerciāliem apsvērumiem, savukārt eksaktajā darbībā praktizētās inženiertehnikas un programmēšanas prasmes ļāvušas eksperimentēt ar skaņām un attēliem vissarežģītākajos veidos. Tā rezultātā Henkem izdevies pārliecinoši sevi pieteikt arī akadēmiskās datormūzikas, skaņu mākslas un audiovizuālās mākslas sfērās. No 2009. līdz 2014. gadam Henke darbojās kā skaņu dizaina pasniedzējs Berlīnes Mākslas universitātē.

Skaņu Mežā Henke prezentēs savu jauno darbu Lumière – iespaidīgu audiovizuālu šovu, kurā trīsdimensionāli lāzeru stari kustas cauri telpai, sinhronizēti ar lauzīti ritmisku elektronisko mūziku. Kā skaņu, tā lāzerus, Henke kontrolē dzīvajā režīmā, un apgalvo, ka konkrētajā darbā ir apvienojušās visas centrālās viņa karjeras idejas, kā arī piebilst, ka katrā koncerttelpā vai galerijā Lumière izskatās un skan citādāk. Lumière var raksturot kā piesātinātu un pārņemošu pieredzi – lāzeri ne vien veido attēlus uz projekcijas virsmas, bet arī slāņojas trīsdimensionālos musturos virs sēdošās publikas galvām.

Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa tirdzniecības vietās – www.bilesuserviss.lv. Vienas dienas biļete iepriekšpārdošanā maksā 20 eiro. Divu dienu abonements maksā 30 eiro un ir nopērkams tikai iepriekšpārdošanā.

Lumière 6 Excerpt I from Robert Henke on Vimeo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja