Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Skaņu mežā uzstāsies norvēģu improvizētājs Pāls Nilsens-Lovs

10. oktobrī nepieradinātās mūzikas festivālā Skaņu mežs uzstāsies norvēģu improvizētājs Pāls Nilsens-Lovs, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Lova uzstāšanās notiks noslēdzošajā festivāla koncertvakarā. Viņš sniegts dubultu priekšnesumu: no sākuma bundzinieks uzstāsies solo, taču pēc tam improvizēs duetā ar kādu vēl neizziņotu tenorsaksofonistu.

Četrdesmit gadus vecais Pāls Nilsens-Lovs ir ticis nosaukts par "vienu no pasaules labākajiem bundziniekiem" (The Guardian), "vienu no redzamākajiem perkusionistiem Eiropā" (Cafe OTO) un "vienu no inovatīvākajiem, dinamiskākajiem un daudzpusīgākajiem bundziniekiem improvizētajā mūzikā" (Down Beat).

"Viena no manām primārajām interesēm ir spēlēt mūziku, kas ir ļoti intensīva un pārsātināta ar enerģiju," apgalvo bundzinieks. "Es uzskatu, ka mūzikas spēlēšanai jābūt apveltītai ar ļoti saspringtu, fizisku sajūtu, lai arī tāda muzicēšana pieprasa spēkus izsmeļošu slodzi instrumentālistam."

Nilsens-Lovs nāk no skandināvu brīvās improvizācijas kopienas, un sākotnēji ieguva popularitāti kā Matsa Gustavsona trio The Thing dalībnieks. Viņš bieži uzstājas duetos, un uztur ilgstošas radošas attiecības ar slavenākajiem saksofonistiem brīvajā improvizācijā un frīdžezā, tostarp jau minēto Matsu Gustavsonu, Pēteru Brocmanu, Kenu Vandermarku, Džo Makfī, Akira Sakata, Frūdi Jerstādu un citiem.

Lovs ir aktīvs arī trokšņu mūzikas scēnā, bieži sadarbojoties ar tautiešiem Lasi Marhaugu un Maju Ratki, un noizrokā, uzstājoties elektriskās ģitāras un bungu duetos ar no-wave leģendu Arto Lindseju, Džeimsu Plotkinu no grupas Khanate, Teriju Eksu no grupas The Ex un 2013. gada Skaņu meža viesi Otomo Jošihidi.

2013. gadā Nilsens-Lovs dibināja pats savu orķestri – 12 cilvēku ansambli ar nosaukumu Paal Nilssen-Love Large Unit, kas izpilda bundzinieka rakstītās kompozīcijas un improvizē viņa vadībā. Ansambļa pirmie ieraksti tika izdoti 2014. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja